Goran Bare o Satanu Panonskom: Pamtim ga kao luđaka – svirali smo zajedno, nažalost…

0
617
Oglasi
Arsenal 202 Goran Bare i Majke/Photo: AleX

Uprkos brojnim zdravstvenim problemima zbog zavisnosti od narkotika, Goran Bare za mnoge je jedan od najvećih i najvažnijih rock pesnika i izvođača.

Muzika grupe Majke još se smatra najboljom rok muzikom u Hrvatskoj. Za Nacional Bare je razgovarao s teatrologinjom Ljubicom Anđelković Džambić, koja je objavila doktorat na temu “Tijelo otpora Satana Panonskog” u kojem je iznela niz novih podataka o delovanju Ivice Čuljka alias Satana Panonskog, proglašavajući ga pionirom autodestruktivnog body arta i neshvaćenim umetnikom.

NIKOLA VRANJKOVIĆ: SATAN PANONSKI JE BIO LUD, TALENTOVAN I AUTODESTRUKTIVAN

Ivice Čuljka prisetio se i Bare.

– Pamtim ga kao luđaka. Satan Panonski je meni rekao: ‘Bare, čuo sam da si srbovao. Pazi da te ne pojede mrak.’ Dakle, mi smo se jedne večeri u Vinkovcima, u jednom kafiću u kojem su se okupljali svi muzičari, stripaši i umjetnici, zezali i pjevali ‘Drugarice posadite cvijeće’ i ‘Druže Tito, ljubičice bijela’. Dobro smo se zezali jer nas je ponijela atmosfera te večeri. Međutim, netko je Satanu Panonskom javio da se u tom kafiću ‘srbuje’. Užas. I dolazi meni on da je čuo da sam srbovao i govori mi da će me pojesti mrak. Rekao sam mu da mi više nemamo o čemu razgovarati. Jer sam znao da je on i ozbiljno mislio da će me pojesti mrak – ispričao je Goran Bare za Nacional.

NAJMRAČNIJI LIK EX-YU PANK SCENE… JEZIVA SUDBINA SATANA PANONSKOG, UMETNIKA NA IVICI ŽILETA… DOSLOVNO

Taj incident se, dodaje, dogodio početkom devedesetih, a ranije su Bare i Satan panonski zajedno i svirali.

– Nažalost. On je mrzio kada netko zna svirati pa je mene pozvao u bend. Svirao sam bas – rekao je i dodao da je Satan često nastupao kao predgrupa Majkama.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime