GOBLINI: Pesma “Ima nas” je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce, pevaće se kad sledeći put izađemo na ulice…

0
313
Oglasi
Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Goblini ovog leta šprataju regionom, drže sjajne koncerte, pa iako su više od četvrt veka na muzičkoj sceni i dalje oduševljavaju fanove svojom energijom.

– “Re Contra” je naš najzreliji album, većini članova i najdraži, a najponosniji smo na “Robu s greškom”, zbog teških uslova u kojima je to izdanje nastajalo. Pesma “Ima nas” je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce. Postala je numera koja će sledeći put, kada ponovo izađemo na ulice, biti pesma koja se peva iz sveg glasa – kažu članovi Goblina.

Na nastupima imate i posle 26 godina od nastanka benda pravu punk energiju. Kako uspevate, da li vam je to jednostavno u krvi?
– Naša želja da budemo zajedno i da sviramo, ljudima koji dolaze na naše koncerte znači mnogo, kao i njihova energija nama. Desi se jedna prelepa stvar, i nama na bini i njima u publici. A, da li je to punk ili nešto drugo, zar je i bitno?!

Sećate li se svojih početaka? Ima li suštinske razlike između tadašnje i sadašnje scene na našim prostorima?
– Nema neke velike. Svakako da mi, kao i oni pre nas, ali i posle nas, žele istu stvar – da se bave muzikom i da kažu kroz nju ono što misle. Naravno da svako vreme nosi svoje i da nikad ne može isto.

Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Reklo bi se da nam istinski duh punka nikada nije bio potrebniji nego sada, a sa druge strane kao da ga nikada manje nije bilo. Ima li novih nada?
– Ima, samo novinari treba da im daju više prostora.

Pratite li alternativnu scenu u regionu? Da li se neki bend izdvaja svojom energijom i potencijalom?
– Nažalost, vrlo malo, ali svakako u koji god grad da dođemo ili na festival, uvek ima bar jedan bend koji je dobar.

Radite li na novom materijalu?
– Da, ako nekako uspemo da otmemo od vremena i obaveza. Pred kraj smo tog posla, ali s obzirom na nemogućnost planiranja našeg slobodnog vremena, ne znamo kada ćemo kompletno završiti album i predstaviti ga publici.

HL/Izvor: Demofest

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime