GITAROM KROZ ŠKOLE: Udruženje Rok Planeta iz Kraljeva u borbi za afirmaciju urbane muzike i kulture

0
227
Oglasi
Book & Roll Open Day/Photo: Janko i Andreja
Book & Roll Open Day/Photo: Janko i Andreja

Udruženje Rok Planeta iz Kraljeva koje okuplja rok muzičare i umetnike srodnih pravaca u cilju afirmacije rok i urbane muzike i kulture, pokrenulo je 2016. godine, interesantan i originalan projekat pod nazivom “Gitarom kroz škole”.

– Cilj nam je da promovišemo sviranje gitare, rok i savremenu muziku i urbanu kulturu među decom i omladinom, tako što ćemo održati seriju mini koncerata po školama u Kraljevu i okolini. Do sada smo posetili šest škola, a koncert u selu Vrba je prvi u ovoj godini – kažu iz udruženja Rok planeta.

Kako saznajemo, do sada su svi nastupi nailazili na odličan prijem, a redovno im stižu i novi pozivi od škola koje su zainteresovane za ovakve mini koncerte.

Book&Roll Open Day/Photo: Janko i Andreja
Book&Roll Open Day/Photo: Janko i Andreja

Direktori i nastavnici pozitivno ocenjuju projekat “Gitarom kroz škole” kao i izvođenje ovakve muzike, ali i pored interesovanja od strane škola i dece u Srbiji nije jednostavno organizovati ovakve poduhvate.

– Na koncertima učestvuje najmanje 20-tak izvođača, uzrasta od 9 do 20 godina. Među njima ima i dosta devojčica što je veoma interesantno. Koncerte nije baš lako organizovati.  Na primer, upravo koncert u selu Vrba zahtevao je prevoz van grada kako učesnika tako i opreme i roditelja. Grad ne pomaže dovoljno, pravdajući se da nema sredstava, tako da jedino zajedničkim angažovanjem i pomaganjem roditelja dece i prijatelja našeg udruženja uspevamo da ostvarimo ovakve  poduhvate – kažu iz udruženja Rok planeta i dodaju:

– Želeli bismo da se za ovakvu vrstu projekata čuje, tako da se i u drugim gradovima organizuje nesto slično, jer smatramo da je veoma korisno i neophodno zbog situacije u našoj kulturi. Veoma rado bismo podelili naša iskustva sa drugima ukoliko neko želi da se informiše.

Do kraja polugodišta planiraju da posete još dve škole, a nastavak treba da usledi na jesen, u novoj školskoj godini.

Pogledajte kako je bilo  26. aprila na prvom ovogodišnjem mini koncertu  mladih rokeri u osnovnoj školi “Dositej Obradovic” u Vrbi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime