Frontmen The Nationala objavio prvi solo album “Serpentine Prison”

0
411
Oglasi
Mat Berninger/ Photo: youtube.com printscreen
Mat Berninger/ Photo: youtube.com printscreen

Mat Berninger, miljenik indie publike i frontman sastava The National, objavio je prvi samostalni album Pod nazivom “Serpentine Prison“. Izdanju su prethodili video singlovi “One More Second“, “Distant Axis“ kao i istoimeni “Serpentine Prison“.

Na albumu se nalazi 10 pesama u čijem su nastajanju učestvovali Mat Barik (The Walkmen), Skot Devendorf (The National), Gail En Dorsi (David Bowie) i Buker Ti Džons.

– Trenutno sam u kreativnom periodu u kome pišem više nego ikad. Osećam se kao Bredli Kuper u filmu “Limitless”. Osećam se sigurnijim, imam više samopouzdanja kad sam na bini, ali i kad su u pitanju moje pesme. Ne znam šta da uradim s toliko materijala, izgleda da ću morati da snimim više izdanja – izjavio je Mat krajem prethodne godine za NME.

Poznati muzičar je svoj prvi samostalni album najavio istoimenim singlom “Serpentine Prison“, koji je publici predstavio u maju ove godine:

– Ova je pesma nastala krajem 2018. godine, nedelju dana posle snimanja The Nationalovog albuma “I Am Easy to Find”. Jako sam dugo pisao pesme za filmove, mjuzikle i druge projekte u kojima sam morao da sebe zamislim u tuđoj koži i interpretiram tuđe emocije. To je proces u kome sam uživao, ali osetio sam da je vreme da se vratim izražavanju sopstvenih emocija – izjavio je tada.

Berninger je sa svojim sastavom The National osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne muzike (“Sleep Well Beast“), a uz rad u bendu i rad na solo projektima, sa popularnom  indie kantautorkom Fibi Bridžers napravio je pesmu za soundtrack filma “Between Two Ferns: The Movie”.

Izvor: music-box.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime