FRONTMEN STROKESA BEZ PARDONA: Ed Širan je zvezda jer nam je internet isprao mozak

0
211
Oglasi
Džulijan Kazablankas, The Strokes/Photo: printscreen
Džulijan Kazablankas, The Strokes/Photo: printscreen

Frontmen benda The Strokes, Džulijan Kazablankas, požalio se na trenutno stanje svetske muzičke scene, ocenivši da bi pravedno bilo da američki alternativni muzičar Ariel Pink bude popularan koliko i Ed Širan.

Kazablankas je u interevjuu za magazin Vulture, ukazao na negativan uticaj interneta na to koji će muzičari biti popularni, rekavši da je “kulturološko ispiranje mozga” dovelo do uspeha britanske pop zvezde Eda Širana, prenosi NME.

– Očekivao sam da internet donese ravnoteži između kvaliteta i mejnstrima, ali je sve otišlo u suprotnom smeru. Kvalitet je isisan iz muzike. One Direction će imati četiri milijarde pregleda, a najbolji umetnici današnjice dobijaju tek delić pažnje – naveo je frontmen The Strokesa.

Kazablankas smatra da bi pravedno bilo da umetnici poput Ariela Pinka, koga je uporedio sa pokojnom muzičkom ikonom Dejvidem Bouvijem, budu popularni koliko i Ed Širan.

– Ukoliko biste odrastali u svetu u kojem je Ariel Pink popularan, onda biste se zapitali kako neko kao Ed Širan može biti popularan. Ljudi odrastaju sa normama koje im se usađuju u glavu. Ne želim da uvredim Eda Širana ili bilo koju pop zvezdu. Ed Širan deluje kao fin, kul momak i nemam ništa protiv njegove muzike. Neka proda milijardu albuma. Samo ne razumem zašto ne živimo u svetu gde Ed Širan dobija 60 odsto pažnje, a Arijel Pink 40. Sada deluje da Ed Širan dobija 99,5 odsto – požalio se Kazablankas.

Tokom intervjua je izneo i tvrdnju da Džimi Hendriks za života nije imao hitove, niti je doživio komercijalni uspeh.

Na primedbu novinara da je Hendriks bio vrlo popularan u svoje vreme, Kazablankas je rekao da je to samo utisak koji imamo sa današnje tačke gledišta.

Zatim ga je novinar podsetio da je Hendriks svojevremeno svirao na zatvaranju Vudstoka, na šta je frontmen Strokesa samo kratko odgovorio: “OK”.

Naveo je i da mu je želja da izgradi svet u kojem bi Velvet Underground bili popularniji od Rolingstonsa.

HL/Itvor: NME

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime