Film koji je razbucao licemerje i malograđanštinu Amerike… Nepoznati autori, nepoznati glumci i večna tema… sastojci za savršenu “Američku pitu”

0
649
Oglasi
American Pie screenshot
American Pie screenshot

Džim Levenstajn je maturant i kao većina njegovih vršnjaka opsednut seksom. Kako nema devojku, preostaju mu jedino porno filmovi. Njegov otac voli da mu daje zastarele lekcije o seksu u trenucima kad je to za Džima najnezgodnije. Zato se Džim sa svojim najboljim prijateljima Kevinom, Finčom i Ozom dogovori da do maturske zabave izgube nevinost…

American Pie poster
American Pie poster

Krajem devedesetih činilo se da je u Holivudu odzvonilo tzv. komedijama za mlade koje su samo deceniju raniej žarile i palile među tinejdžerskom publikom. To je promenio neočekivani uspeh filma “Američka pita” koji je svoju premijeru imao 9. jula 1999. godine. Građena na rušenju tabua i granica građanskog licemerja, “Američka pita” zaista je uspela. To je duhovita, smešna tinejdžerska seksi komedija koja na šarmantan način pokazuje da su svi problemi odrastanja prirodni. Uspeh filma bio je neočekivan jer, iumeđu ostalog, realizovala su ga dvojica debitanata – reditelji Pol i Krisa Vajc  i scenarista Adam Herz, dok je glumačka ekipa bila neafirmisana (Džejson Bigs, Tomas Ijan Nikolas, Alison Hanigan…).

POSLE 20 GODINA OTKRIVENO KO JE NA KULTNOM SEKSI POSTERU ZA FILM “AMERIČKA LEPOTA”

Istinski zabavan, dinamično režiran s izvrsnim glumcima, film je stekao kultni status među ciljanom publikom, a njegovi junaci postali su prave zvezde. Film je osvojio mnogo nagrada, a zbog velikog uspeha sledili su i nastavci s istom glumačkom, ali različitom autorskom ekipom, ali ni blizu tako uspešni.

Da li ste gledali “Američku pitu”?

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime