Film “Concert for George“ u čast Džordža Harisona u bioskopima širom sveta

0
262
Džordž Harison/Photo: facebook@georgeharrison
Oglasi

Film snimljen na koncertu 2002. godine u čast preminulog Džordža Harisona počeće da se prikazuje u bioskopima širom sveta povodom 20. godišnjice smrti člana grupe The Beatles koji je preminuo 29. novembra 2001. godine.

Na koncertu održanom u londonskom Royal Albert Hallu nastupili su tom prilikom Pol Makartni, Tom Peti, Ravi Šankar, članovi Monty Pythona i brojni drugi muzičari.

Džordž Harison bio je mnogo više od “trećeg Beatlesa”… Uskoro stiže “muzička kutija” sa svime što je ikada snimio

Film i soundtrack filma remasterizovani su u Dolby Atmosu, a supruga Džordža Harisona, Olivija, i njegov sin Dani na nekim svečanim projekcijama će lično predstaviti koncert i film. Film će istog dana, 29.11. biti prikazan u bioskopima širom Severne i Južne Amerike, Australije i Evrope.

Majkl Džekson i Džordž Harison na BBC Radiju 1: Pronađen izgubljeni intervju iz 1979.

Upriličen na prvu godišnjicu smrti gitariste Beatlesa, koncert su organizovali Eri Klepton i Olivija Harison. Održan je u londonskom Royal Albert Hallu, a nastupili su još i Ringo Star, Anuška Šankar, Džuls Holand, Džef Lejn i drugi. Film je delo kompanije Abramorama u saradnji s Craft Recordings.

Da li je istina da su The Beatles boravili u Valjevu i da je Harisonova baka iz sela Sandalj? Pogledajte dokumentarni film “BitlVAnija”

U saopštenju za medije, Olivija Harison je povodom najavljene projekcija filma rekla:

“Pre mnogo vremena, zamišljajući svoju idealnu svirku, Džordž je rekao: ‘Mogao bih da napravim nešto takvo jednog dana. To je savršena ideja. Mislim, kad bih imao priliku, voleo bih da to napravim uz pomoć nekoliko ljudi koji mi nešto znače. I bio je u pravu, bio je tako dalekovid i tako u pravu. Krenuo je od uzvišenog Ravi & Anoushka Shankar Orchestra do smešnog Monty Pythona. Najdublje i dirljive pesme koje je napisao Džordž, čija su značenja potencirana njegovom odsutnošću, svirala ih je srcem i dušom ključna grupa prijatelja. Zadovoljstvo je moći ponovo proživeti to neverovatno veče, na velikom platnu, 20 godina kasnije”.

Njegov sin Dani Harrison je dodao:

“Pre 20 godina stajao sam na pozornici pored najdražih prijatelja svog oca i slavio njegov život i muziku. Bila je to jedna od najlepših stvari koje smo mogli da učinimoo tog dana kako bismo obeležili njegovu smrt. U tom  nastupu bilo je puno ljubavi, što je sačuvano i u ovom filmu “Concert for George”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime