Fill Contact… Oridano Gypsy Jazz Band snimio novu pesmu s čuvenim violinistom Patrikom Vokerom

0
279
Oglasi
Oridano Gypsy Jazz Band/Photo: Doringo Photography
Oridano Gypsy Jazz Band/Photo: Doringo Photography

Oridano Gypsy Jazz Band predstaio je novi singl i spot – “Full Contact”.

Nastala u vreme kada nam je međusobni bliski kontakt bio nešto nezamislivo, ova autorska kompozicija Orjena Riđanovića, lead gitariste i vođe sastava, kroz jedno od svojih značenja evocira ono minulo, bezbrižno vreme za kojim čak i danas čeznemo.

U isto vreme setna i optimistična, “Full Contact” je arhetipska #gypsyjazz kompozicija, kombinujućii fine kantilene klarineta s virtuoznom gitarom, uz autentične prizvuke irske violine.

Ovim izdanjem Oridano Gypsy Jazz Band se još jednom predstavlja kao vodeći autorski gypsy jazz sastav na ovom području, a tome značajno doprinosi i spisak vrhunskih muzičara koji su učestvovali u stvaranju “Full Contacta”.

Osim Riđanovića, ističe se dugogodišnji klarinetista sastava Aldo Foško (dobitnik HGU nagrade Status 2021. za najboljeg instrumentalistu u svojoj kategoriji), koji je zaslužan i za aranžman duvačkih deonica, neizostavni Milivoj Majdak, koji se svojim višedecenijskim delovanjem u Jazz orkestru HRT-a nametnuo kao jedan od vodećih ritam gitarista u regionu. Za ostvarivanje još punijeg zvuka duvačke sekcije pobrinuo se izvrsni klarinetista Franjo Stojaković, dok je Hrvoje Sudar kao dodatna ritam gitara celoj sekciji podario izuzetno bogat ritmički puls. Kontrabasista u video spotu je Vjekoslav Crljen dok je audio zapis snimio Gustav Barišin.

Oridano Gypsy Jazz Band/Photo: Doringo Photography
Oridano Gypsy Jazz Band/Photo: Doringo Photography

Svakako treba istaći i gosta – poznatog šefildskog  violinistu Patrika Vokera, koji svojim poznavanjem britanske tradicionalne muzike ovoj numeri donosi jedan sasvim novi prizvuk.

Za vizuelni deo ovog singla, kao i za audio produkciju, zaslužan je dugogodišnji saradnik sastava Dinko Čvorić – Doringo, koji je kroz režiju spota prikazao još jedno značenje naslova pesme.

Oridano Gypsy Jazz Band je sa svojim “Full Contactom”, što će slušaoci odmah prepoznati, zasigurno ostvario najbliži kontakt s legendarnim Đangom Rejnhartom u svojoj dosadašnjoj karijeri, a njegova baština ih i dalje inspiriše u otkrivanju novih dimenzija ovog muzičkog izraza.

Pogledajte spot za “Full Cointact”:

 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime