Fanovi benda Tool izgubili strpljenje: Mimovima im poslali duhovitu ali jasnu poruku

0
628
Oglasi
Adam Džouns/ Photo: Facebook @Adam JonesTool
Adam Džouns/ Photo: Facebook @Adam JonesTool

Grupa Tool već 11 godina nije objavila novo izdanje, tako da njihov potencijalni novi album važi za najiščekavniji materijal u rokenrol krugovima.

tool_10

Kako bi prekratili čekanje i istovremeno ukazali članovima benda kako se osećaju povodom ove duge kreativne pauze, fanovi su preplavili internet duhovitim mimovima, koji se odnose upravo na nestrpljenje obožavalaca benda, a gitarista Toola, Adam Džouns, odlučio je da ih prokomentariše.

– Morate to da posmatrati na pozitivan način. Fanovi su isfrustrirani i očigledno žele novu muziku. Morate da razmišljate ovako: “Stvarno nas vole i žele još muzike!” To ne možete poreći! Ali, opet, to je ono kako zarađujem za život i tu je taj element, ali na kraju dana, to mora biti nešto… – kaže Džouns.

tool_11

Da bi što preciznije objasnio kako se oseća, Džouns je napravio slikovito poređenje sa filmskom umetnošću.

– To je kao kada pogledate dobar film i onda naprave nastavak. Da li oni naprave nastavak jer samo žele da na brzinu zarade novac od njega ili ga prave jer žele da ga podignu na sledeći nivo? Naš umetnički integritet je ono što nas pokreće – ističe Adam.

Tool_16

Fokusirajući se na to kako se Tool percipira kao superozbiljan bend, koji ustvari ima duhovitu stranu, kaže da je to često tema razgovora unutar benda.

– Uvek raspravljamo o tome. Počeli smo kao četiri prijatelja koji su se družili i imali zajednička interesovanja kao što je ispijanje piva ili gledanje filmova Stivena Sigala. Mi smo obični momci. Mi smo kao drugi ljudi – kad smo zajedno imamo interne šale, citiramo smešne replike iz filmova… Ali, ono što radimo kao muzičari zaista je ozbiljno, mi shvatamo ozbiljno svoju muziku – zaključuje Džouns.

Moramo da priznamo da su neki od mimova veoma kreativni i duhoviti. Zar ne?

Itako, dok čekamo novi album…

https://www.youtube.com/watch?v=GqmRDV0a_70

Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime