Eyot od Moskve do Sibira… Niški džezeri na velikoj turneji po Rusiji

0
221
Oglasi
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Autori najprodavanijeg domaćeg džez albuma “Innate” (Metropolis Jazz, 2017), polaze na turneju od Moskve do dalekog Sibira.

Muzički sastav Eyot održaće u Rusiji 15 samostalnih koncerata u periodu od 20. marta do 3. aprila ove godine.

Ovo je četvrti put da niški džezeri sviraju u Rusiji, a broj gradova u kojima su tamo nastupali posle ove turneje biće 25.

Photo: Zoran Kiki Radosavljević
Photo: Zoran Kiki Radosavljević

Ruski mediji ih najavljuju kao jedan od najautentičnijih evropskih instrumentalnih sastava, intelektualne i emotivne muzike čiji živi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 

Momci će nastupiti u najvažnijim ruskim džez klubovima u Moskvi, Ufi, Novokuznjecu, filharmonijama gradova Krasnojarsk i Abakan, predsedničkom centru Boris Jeljcin u Jekaterinburgu, književnom klubu u Voronježu, skrivenim gradovima iz doba SSSR-a, nuklearnim centrima Dubna i Železnogorsk kao i u najvećoj biblioteci u Sibiru u gradu Novosibirsk, gde inače nije nikada ranije održan koncert ni jednog muzičkog sastava.

– Rusija je zemlja kulture i umetnosti. Često njihovu publiku uzimam za primer najemotivnije na svetu. Sigurno će biti i naporno zbog svakodnevnog putovanja, ali ovakva turneja je nešto o čemu svaki muzičar sanja – rekao je Dejan Ilijić, pijanista i kompozitor benda.

Eyot je osnovan 2008. godine, a ekipa u sastavu: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas) do sada je održala više od 100 koncerata širom sveta, a publika i kritičari saglasni su da je ovaj bend jedan od najzanimljivijih koji se u Evropi pojavio u protekloj deceniji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime