Eyesburn obeležava 30 godina benda koncertom u Dorćol Platzu 16. marta

0
207
Eyesburn/Photo: Nikola Cvetinovic
Oglasi

Kultni beogradski reggae hardcore sastav Eyesburn obeležiće 30 godina postojanja velikim koncertom u Dorćol Platzu koji će biti održan u subotu 16. marta.

Bend će, kako su obećili, svirati dobro poznate hitove kao što su “Fool Control”, “All Right”, “Šejn”, “Agony” i mnoge druge iz njihovog bogatog muzičkog opusa.

Kojot Eyesburn za Headliner: Ja sam to što jesam… ponekad najbolji, ponekad najgori

– Godina je 1994, deda Avramov dinar je zavladao, a ekipa iz beogradskih metal i HC bendova družeći se na Akademiji i po gradu osniva novi bend. Ta ekipa smo bili mi: Kojot, Živić, Laza i Alek, a bend koji smo napravili Eyesburn. Od prvih svirki na Akademiji, u KST-u, Mladenovcu i Paraćinu do prvog albuma “Freedomized” nije mnogo prošlo. Nakon toga i drugi, i otkriće možemo da ubacimo reggae u HC. To nas je opredelilo i napravilo stil koji i danas negujemo. “Fool Control” i “Munje” su nas učinili poznatim. Usledile su nebrojene svirke, festivali, putovanja, a pesma sa Maksom Kavalerom omogućila nam je evropsku turneju. Nizali su se i albumi – sedam albuma i 2 EP-ja doveli su nas do ove 2024. godine. Trideset godina benda nama deluje kao tri, a želja i energija su kao na početku. Planovi za sledećih deset su još albuma, još pesama i deljenja svega onog lepog sa ljudima na koncertima. Neka koncert u Dorćol Platzu potvrdi ono što su davno rekli naši stari drugari Darkwood Duba “Život počinje u tridesetoj” – poručili su članovi benda povodom ovog velikog jubileja.

Eyesburn/Photo: Nikola Cvetinovic

Alternativni sastav Eyesburn potekao je iz beogradske hardcore scene, a nakon izlaska prvog studijskog albuma “Dog Life” 1998. godine, bend počinje muzičko istraživanje drugih žanrova – reggae, dub, drum & bass, stvarajući svoj specifičan miks stilova i kreirajući jedinstveni zvuk. Ubrzo nakon toga, Eyesburn su snimili svoj najpopularniji album “Fool Control” koji ih je pozicionirao na domaćoj muzičkoj sceni, a saundtrek za film “Munje!” predstavio ih je široj publici.

Naredni projekat “Gabau” predstavlja specifičnu prekretnicu ka reggae zvuku, a nastavljen je novim studijskim albumom “Cool Fire” u kojem je učestvovao Ank Steady. Sledeći album “Solid” od strane fanova i kritičara ocenjen je za njihov najbolji album, prikazujući zreliji i razvijeniji zvuk koji istražuje hardcore metal korene benda.

Nakon toga, Maks Kavalera pozvao je Eyesburn da snime pesmu za album Soulflya “Prophecy” i da sviraju na Prophecy evropskoj turneji 2004. godine. Takođe, Coyote je gostovao i na narednom albumu Soulflyja “Dark Ages”.

Peti studijski album “How Much for Freedom?” objavili su 2005. godine, a članovi Eyesburna su od 2007. godine radili na drugim projektima. Ponovo su se okupili 2011. godine, objavili album “Reality Check” 2013. godine i nakon kratke pauze, u gotovo originalnom sastavu okupili su se početkom 2019. godine, a 2022. objavili su poslednji album “Troops of Light”.

Ograničen kontingent ulaznica u prodaji je po promo ceni od 1.700 dinara na blagajnama Ticket Visiona i online na Tickets.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime