Emilija Klark posle dve aneurizme mozga: Sjajno je što uopšte mogu da govorim, nisam mogla da se setim ni svog imena…

0
371
Oglasi
Emilija Klark/Photo: press promo
Emilija Klark/Photo: press promo

Emilija Klark, zvezda serije “Igra prestola”, gostovala je u u nedelju u tv emisiji “Sunday Morning” na BBC i progovorila o tome kako je dva puta preživela anuerizmu mozga u vreme kada je snimala popularnu seriju.

EMILIJA KLARK JEDNOM ZA SVAGDA REŠILA MISTERIJU ŠOLJICE ZA KAFU U “GAME OF THRONES”: KRIV JE – “METALLICA TRIBUTE BAND”

Dogodilo se to 2011. i 2013. godine. Aneurizma mozga je proširenje zida krvnog suda u mozgu za barem 50% više od normalnog volumena.

– Deo mog mozga je neupotrebljiv. Neverovatno je da mogu da govorim, ponekad artikulisano, i živim normalan život bez ikakvih posledica. Pripadam vrlo maloj grupi ljudi koja je to preživela. Naime, čim mozak ne dobija krv, makar na sekundu, on prestaje da funkcioniše – objasnila je Emilja Klark koja je zbog anuerizme mozga patila od afazije pa zbog toga u nekim trenucima nije mogla da se seti ni sopstvenog imena imena.

EMILIJA KLARK PRVI PUT PROGOVORILA O SVOJIM OPERACIJAMA NA MOZGU: MOLILA SAM LEKARE DA ME PUSTE DA UMREM

Na sreću, gubitak sećanja nije bio dugotrajan tako da je posle toga bez problema glumila u londonskom Harold Pinter Theatre u predstavi “Galeb” koja je trajala dva i po sata.

Zbog svega što je preživela, Emilija Klark je pokrenula je 2019. godine dobrotvorno udruženje “SameYou” koje prikuplja novac za sve one koji se oporavljaju od moždanih udara i operacija na mozgu.

Inače, ona je glumila Deneris Targarjen u seriji “Game of Thrones” od 2011. do 2019. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime