Elvis je imao genijalnu ideju… da mu The Beatles budu prateća grupa ????

0
591
Oglasi
Elvis Prisli i The Beatles/Photo: printscreen fotomontaža
Elvis Prisli i The Beatles/Photo: printscreen fotomontaža

Legendarni britanski pevač Tom Džons otkrio je da se njegov prijatelj Elvis Prisli nadao da će ga Džon, Pol, Džordž i Ringo podržati posle raspada Beatlesa.

Kada je 31. decembra 1970. Pol Makartni pokrenuo parnicu protiv kolega iz benda Džona Lenona, Džordža Harisona i Ringa Stara kako bi se The Beatles i formalno raspali, ta vest je slomila srce milionima posvećenih fanova liverpulske fantastične četvorke. Ali, jedan čovek je u tome video priliku. Elvis Prisli verovao je da može da regrutuje Džona, Pola, Džordža i Ringa da budu njegova prateća grupu na njegovim čuvenim nastupima u Las Vegasu.

KAKVE VEZE IMAJU ELVIS PRISLI, THE BEATLES I – RIJANA? SKORO DA NE POVERUJEŠ…

Ovu prilično ambicioznu, neki bi rekli i smešnu ideju otkrio je legendarni velški pevač Tom Džons, u nedavnom razgovoru sa popularnim američkim podcasterom Markom Maronom. Džpns i Prisli su 1970. godine živeli jedan do drugog u Las Vegasu, a Džons se prisetio kako mu se Prisli obratio kada je ćuo šokantne vesti o raspadu Beatlesa.

– Elvis mi kaže: “Je li tako? Beatlesi su se raspali?” – prisetio se Džons. – Rekao sam “Da”. A on je rekao “Vau, kakva šteta”. Rekao sam “Da, napravili su sjajnu muziku”, a on je nastavio: “Ma ne, ne pričam o tome… Mislio sam da bi bilo sjajno kad bismo imali za nas prateći bend. Zar ne bi bilo sjajno napraviti šou i pustiti da Beatles na njemu sviraju. Ti pevaš neke svoje pesme, ja neke svoje…”. Na to sam rekao: “Ne znam da li je to realno, čak i da su još zajedno”.

SER TOM DŽONS PRIZNAO: KORISTIM VIJAGRU, PONEKAD JE DOBRO IMATI I MALU POMOĆ…

U otvorenom razgovoru sa Maronom za WTF podcast, Džons je takođe otkrio da bi se Erik Klapton sigurno pridružio njegovom pratećem bendu da Cream nije tako brzo napravio uspeh.

– U Londonu 60-ih ste znali da ste usred toga – rekao je Džons. – Kada su Beatlesi nogom srušili vrata, pomislili smo: “Tu smoo, ovo je naše vreme”. Svi smo se družili u različitim klubovima. Erik Klapton, sećam se da sam razgovarao s njim ispred kluba, i rekao je “Vidi, sastavio sam ovaj bend i snimićemo ploču, Cream. Prvi album nije uspeo, ako i drugi ne uspe, sviraću gitaru za tebe”. Rekao sam: “Naravno”.

Kompletan razgovor između Džonsa i Marona možete poslušati u nastavku:

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime