ELTON DŽON PORUČIO PUTINU DA JE LICEMER: Kažete da želite da LGBT osobe budu srećne, a cenzurisali ste moj film…

0
221
Oglasi
Elton Džon/Photo: facebook@EltonJohn, by Ben Gibson
Elton Džon/Photo: facebook@EltonJohn, by Ben Gibson

Elton Džon kritikovao je ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog njegovih stavova po pitanju LGBT prava, kao tvrdnje da su liberalne vrednosti prevaziđene.

Putin je nedavno u intervju Fajnenšel tajmsu rekao da je “liberalna ideja postala zastarela” i da je “došla je u sukob s interesom velike većine stanovništva”.

Superputin/Photo: twitter.com/Julian Röpcke
Superputin/Photo: twitter.com/Julian Röpcke

Putin je rekao i da Rusija nije homofobna, ali da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini preteranom.

– Tradicionalne vrednosti su stabilnije i važnije miionima ljudi nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje – rekao je Putin.

Elton Džon mu je poručio da se uopšte ne slaže sa tim stavom, navodeći da je doboko uznemiren zbog onoga što je pročitao.

 

“Vidim licemerje u vašem komentaru da želite da LGBT osobe budu srećne i da sa time nemate problem. A ipak, ruski distributeri su tako teško cenzurisali moj film Rocketman izbacujući sve u vezi sa tim da sam našao istinsku sreću kroz 25-godogišnju vezu sa svojim prartnerom Dejvidom, i podižući svoja dva prelepa sina”, naveo je on.

Pevač je napisao i da je za njega to licemerje.

“Drago mi je da živim u delu sveta gde vlade priznaju univerzalno ljudsko pravo da možemo voleti koga god želimo”, zaključio je pevač.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime