E ovo je stvarno prvorazredno iznenađenje… Maraja Keri 90-ih snimila tajni grunge projekat. Evo kako zvuči…

0
266
Oglasi
Maraja keri/Photo: facebook@mariahcarey
Maraja keri/Photo: facebook@mariahcarey

Ova 2020. postaje sve čudnija i čudnija. “The Meaning of Mariah Carey”, memoari Maraje Keri koji uskoro treba da se poave, otkrivaju jednu sasvim bizarnu, dosad nepoznatu fusnotu iz njene dugogodišne pop karijere – davne 1995. ona je u tajnosti snimila grunge rock album!

Kultna pop pevačica otkrila je ovu informaciju u promotivnom tweetu za svoju novu knjigu.

“Dok sam radila na ‘Daydreamu’, snimila sam album alternativne muzike”, napisala je vlasnica brojnih Grammyja. “Nastao je najviše iz glupiranja, ali mi je pomogao da prebrodim neka mračnija vremena”.

 

U svoj post na Twitteru ubacila je deo teksta iz memoara koji detaljnije priča o tom projektu iz devedesetih.

“Predstavila bih svoju malu alt-rock pesmu bendu i pevušila blesavi gitarski rif. Zatim bi pesmu snimili”, piše u njenoj knjizi. “Bilo je to nestašno, sirovo i brzo, a bend je prihvatio igru. Zapravo su mi neke pesme prirasle srcu. Potpuno bih se uživela u svoju ulogu”.

MARIAH’S WORLD, SVET U KOJEM NIŠTA NIJE KAO ŠTO IZGLEDA

Za one fanove koji su Keri poznavali samo kao jednu od najboljih pop ševačica našeg doba ili barem po božićnoj himni “All I Want For Christmas Is You”” – ovaj alternativni “lik” svakako je zatekao nespremne.

– Svirala sam u grunge stilu tadašnjih popularnih pankerki. Znate – one koje su izgledale tako neopterećene svojim osećajima i imidžom. Imale su slobodu da budu besne, prkosne i neuredne, sa starim cipelama, naboranim usnama i neposlušnim obrvama, dok je svaki film koji sam ja snimila vodio računa da se ‘ispegla’  i najmanja sitnica. Želela sam da se oslobodim, opustim i izrazim svoje nezadovoljstvo – ali htela sam i da se dobro nasmejem. Strašno sam se radovala svakovečernjem održavanju mojih alter-ego svirki nakon Daydreama.

 

Da stvar bude bolja, Maraja je čak podelila i kratak isječak muzike iz tih vremena, u kojem se čuje kako razgovara s prijateljicom Klarisomna čiji se grunge projekat uključila pozajmivši svoj vokal. Isečak se odnosi na Klarisin bend Chick i njihov album “Someone’s Ugly Daughter”.

Iako “Someone’s Ugly Daughter” nažalost nije dostupan za streaming, nekoliko njenih pesama, uključujući onu nazvanu “Demented” koju je Keri spomenula, našla se na YouTubeu. U nastavku tweeta, stara grungerka Keri je rekla da je sada u “potrazi za otkrivanjem verzije ovog albuma s njenim glavnim vokalom i neće se zaustaviti dok je ne pronađe”.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime