Džordž R. R. Martin potvrdio: Svet “Igre prestola” seli se u animaciju…

0
191
Džordž R. R. Martin /Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Džordž R. R. Martin potvrdio je na svom veb-sajtu da HBO radi na nekoliko animiranih serija koje se dešavaju u svetu njegovog književnog serijala “Pesma leda i vatre” (A Song of Ice and Fire), po kojem je snimljena serija “Igra prestola”.

Prema sajtu Collider, HBO je najavio četiri animirane serije, ali je produkcija dve od njih pauzirana.

Džordž R. R. Martin je objasnio da ga je trenutno stanje u svetu animacije navelo da svoj serijal adaptira u animiranom formatu.

Džordž R. R. Martin, autor “Igre prestola” tuži Open AI, vlasnika ChatGPT-a

Slavni pisac izjavio je da je animacija napredovala u poslednjih nekoliko godina, a velika mu je inspiracija Netflixov animirani hit “Blue Eye Samuray”, koji prikazuje mračnu i okrutnu priču u animiranom formatu.

“Kako to već biva, HBO i ja radimo na sopstvenim animiranim projektima, koji se dešavaju u univerzumu ‘Pesme sveta leda i vatre’… – napisao je Martin i dodao: “Nijedan od njih još nije dobio zeleno svetlo, ali mislim da smo blizu tog koraka za neke od njih”.

House of the dragon – Warner Bros. Discovery Serbia

Martin je takođe potvrdio da će serija “Nine Voyages”, koja prati Korlisa Valerijana iz “Kuće zmaja” (House of the Dragon), biti prikazana u animiranom formatu, iako se u početku pričalo da se radi o igranoj seriji. Do ove promene došlo je iz finansijskih razloga.

“Prebacili smo ‘Nine Voyages’, seriju o legendarnim putovanjima Korlisa Valerijana, iz igranog u animirani format. U potpunosti podržavam ovu promenu”, napisao je Džordž R. R. Martin.

Neočekivano priznanje zvezde “Igre prestola”: Zbog serije sam imao mentalnih problema

“Igrana verzija bila bi preskupa, jer se pola serije odvija na moru i svake nedelje bi trebalo da gradimo novu luku”, dodao je poznati književnik, prenosi Index.

Ipak, autor popularnog serijala dodao je da u Holivudu ništa nije sigurno i da svaki od ovih projekata ima dug put pred sobom.

HBO je trenutno fokusiran na produkciju druge sezone “Kuće zmaja”, kao i na još jedan spinof “Igre prestola”, pod nazivom “A Knight of the Seven Kingdoms: Hedge Knight”, koji će pratiti avanture viteza Danka i njegovog štitonoše Ega.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime