Džordž Lukas konačno otkrio: Evo zašto sam morao da prodam franšizu “Star Wars”

0
265
Oglasi
Džordž Lukas/Photo: YouTube printscreen
Džordž Lukas/Photo: YouTube printscreen

Uskoro će biti objavljena knjiga “The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005” autora Pola Dankana. Knjiga se, između ostalog, bavi i razlozima zbog kojih je Džordž Lukas, autor franšize “Star Wars”, prodao 2012. godine svoju kompaniju Lucasfilm i to kompaniji Walt Disney za četiri milijarde dolara, delom u novcu, delom u dionicama.

On je time prodao sva prava na filmsku franšizu “Ratovi zvezda” što je kompanija Walt Disney obilato iskoristila snimajući film za filmom na temu “Ratova zvezda” a prošle godine i TV seriju “The Mandalorian”. U periodu od šest godina, kompanija Walt Disney isplatila je tu investiciju.

KRITIČARI NEMILOSRDNI… “STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER” KAO DA SU PRAVILI FANOVI, A NE PROFESIONALNE FILMADŽIJE

Dankan je na Twitteru objavio deo iz knjige u kome mu je Lukas ispričao kako je i zašto 2012. godine odlučio da proda kompaniju.

– U to vreme započinjao sam novu trilogiju, razgovarao sam s glumcima, cela stvar se zahuktavala. Istovremeno, trebalo je da nam se rodi ćerka. A stvaranje trilogije “Ratovi zvezda: Epizoda I – III” trajalo je od 1995. do 2005. godine – rekao je Lukas i nastavio:

– 2012. imao sam 69 godina. Stoga se postavljalo pitanje ‘Hoću li ovo da nastavim da radim do kraja života? Želim li još jednom da prođem kroz sve to?’ Naposletku, odlučio sam da bih radije odgajao svoju ćerku i uživao u životu.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

– Ceo život proveo sam u stvaranju “Ratova zvezda” i odustajanje je bilo vrlo, vrlo bolno. Ali, dobro sam odlučio. Mislio sam da će me pitati za mišljenje oko tri nova filma jer sam već počeo da radim na njima, ali oni su odlučili da naprave nešto drugo – opisao je Lucas događaje nakon prodaje svoje kompanije uz zaključak:

– Stvari ne ispadnu uvek onako kako želiš. Takav je život.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime