Džon Lajdon promenio ploču: Ponosan sam što je kraljica Elizabeta II sve preživela i što je dobrog zdravlja… jer, Čarls će uništiti monarhiju

0
287
Oglasi
Džoni Roten/ Photo: youtube.com printscreen
Džoni Roten/ Photo: youtube.com printscreen

Džon Lajdon izjavio je, uoči platinastog jubileja Kraljice Elizabete II, da je “zapravo jako, jako ponosan na kraljicu što je preživela i što joj je tako dobro”.

Frontmen legendarnog punk benda Sex Pistols govorio je uoči kraljičinog platinastog jubileja koji će se u Velikoj Britaniji slaviti od 2. do 5. juna kako bi se obeležilo 70 godina kraljice Elizabete II na prestolu. Tim povodom su Sex Pistols odlučili da reizdaju i poznati antimonarhijski singl “God Save The Queen”.

GOD SAVE THE QUEEN, THE FASCIST REGIME… SEX PISTOLS REIZDAJU SINGL “GOD SAVE THE QUEEN” POVODOM PLATINASTOG JUBILEJA KRALJICE ELIZABETE II

Tim povodom Lajdon je objasnio da je pesma “God Save The Queen” bila antirojalistička ali ne i antihumana, i dodao:

– Moram ovo da kažem svetu. Svi pretpostavljaju da sam protiv kraljevske porodice kao ljudskih bića, nisam. Zapravo sam jako, jako ponosan na kraljicu što je preživela i što joj je tako dobro. Čestitam joj zbog toga, a to je fantastično dostignuće. Ne zajebavam se po tom pitanju.

God Save the Queen
God Save the Queen

Takođe je uputio i kritiku:

– Samo mislim da bih, ako plaćam porez dajući podršku ovom sistemu, trebalo da imam pravo glasa u tome kako se troši.

HEADLINE HISTORY: SEX PISTOLSI 27. MAJA 1977. OBJAVILI SINGL “GOD SAVE THE QUEEN”, A POSLE TOGA VIŠE NIŠTA NIJE BILO ISTO…

Lajgon je takođe rekao da ne veruje da će monarhija u Velikoj Britaniji trajati još dugo “jer princ Čarls to neće moći da podnese”.

– I to je šteta samo po sebi, jer ja volim raskoš. Ja sam fudbalski navijač, kako ne bih bio? Volim da gledam kraljevska venčanja, jer volim da gledam Spitfire i B-52 i slične kako lete iznad palate. Postajem prilično emotivan s tim u vezi. Volim svoju zemlju, volim svoje ljude i sve u vezi s njom. Ali ako unutar toga ima problema, mislim da imam pravo da to kažem.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime