Džon Kliz ponovo otvara “falični pansion”… sada sa ćerkom Kamilom

0
270
Džon Kliz/YouTube printscreen
Oglasi

Kultna humoristička serija “Fawlty Towers” trebalo bi da ponovno zaživi posle više od 40 godina. Džon Kliz, koji je glumio Bazila Foltija, pisaće scenario i glumiti sa svojom ćerkom Kamilom Kliz.

Serija koja se prikazivala na BBC2 1975. i 1979., pratila je živote hotelijera Bazila i njegove supruge Sibil dok su pokušavali da održe svoj posao i brak, a panel televizijskih stručnjaka za časopis Radio Times 2019. proglasio je najboljim britanskim sitcomom svih vremena.

Tviteraši zezaju Džona Kliza: “Postao si izlapeli starkelja…”

Nova serija će istražiti kako se cinični i sarkastični Bazil snalazi u modernom svetu, udružujući se s ćerkom za koju je upravo saznao, kako bi vodili butik-hotel.

Castle Rock Entertainment objavio je u utorak da je sklopio ugovor s Klizom, a Rob Rejner, njegova supruga i glumica Mišel Rejner, reditelj i producent Metju Džordž i Derik Rosi biće izvršni producenti.

“MONTIPAJTONOVAC” DŽON KLIZ OZBILJNO NALJUTIO ENGLEZE: London više nije engleski grad…

Kliz, jedan od izvornih članova Monty Pythona, rekao je da mu je Džordž kad su se upoznali, “ponudio izvrsnu ideju” koja je dovela do “jednog od najboljih kreativnih sastanaka kojih se sećam”. Dodao je:

Džon Kliz/YouTube printscreen

– Do deserta smo imali tako dobar celokupni koncept da je nekoliko dana kasnije dobio odobrenje Roba i Mišel Rejner”.

Always Look On The Bright Side Of Life… 

Reditelj Džorž rekao je da je bio “opsednut Fawlty Towers” i da je susret s Klizom i njegovom ćerkom bio jedno od “velikih uzbuđenja” u njegovom životu.

– Gledao sam prve dve sezone nebrojeno puta – rekao je. – Sanjao sam da ću jednog dana biti uključen u nastavak priče. Sada se to ostvarilo.

Rejner je zvezdu “Fawlty Towersa” opisao kao “legendu komedije” dodavši da ga “zasmejava i sama pomisao saradnje s njim”.

Džon Kliz besan na BBC: U intervjuu su me predstavili kao “staromodnog, bezosećajnog i suštinski opasnog čoveka”

Godine 2020. Kliz je imao nesuglasica s BBC-jem pošto je privremeno uklonio klasičnu epizodu “Fawlty Towersa” zbog “rasnih uvreda”. Epizoda iz 1975., nazvana “The Germans”, prikazuje lik poručnika Govena koji koristi vrlo uvredljiv jezik i Bazila koji ponavlja: “Ne spominjite rat”. Kliz je kritikovao odluku, rekavši:

– Nadao sam se da će neko na BBC-ju shvatiti da postoje dva načina ismevanja ljudskog ponašanja. Jedan je direktan napad, a drugi je rugati se tome kroz lika koji ima takve stavove.

Streaming servis UKTV privremeno je uklonila epizodu, ali je kasnije vraćena uz upozorenje o “uvredljivom sadržaju i jeziku”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime