Always Look On The Bright Side Of Life… Montipajtonovci, srećan vam 50. rođendan

0
138
Oglasi
Smisao života Montija Pajtona/Photo_ Promo
Smisao života Montija Pajtona/Photo_ Promo

Pre tačno pola veka, 5. oktobra 1969. godine, BBC je emitovao prvu epizodu šoua “Leteći cirkus Montija Pajtona” koji je promenio tok britanske i svetske komedije, nije ličio ni na šta do tada viđeno i predstavljao je revoluciju u pop kulturi.

Čuveni humoristički serijal Montipajtonovaca, zasnovan na apsurdu, cinizmu i izrugavanju svake vrste autoriteta, snimljen je u 45 epizoda koje su emitovane u nekoliko ciklusa od oktobra 1969. do decembra 1974. godine.

Splet okolnosti doveo je do toga da prvi kanal britanske nacionalne televizije ustupi prostor mladim ljudima koji su tek završili Oksbridž studije – Majk Pejlin i Teri Džouns pohađali su Oksford, dok su Džon Kliz, Erik Ajdl i Grejam Čepmen završili Kembridž, prenosi Blic.

Ravnopravan član kreativnog tima i jedini Amerikanac u postavi bio je režiser Teri Gilijam.

Naziv serije “Leteći cirkus Montija Pajtona” nastao je delimično i zbog reputacije koju je neobična družina imala u BBC-u.

Naime, Majkl Mils, jedan od šefova u zabavnom programu, insistirao je da rec “cirkus” bude uključena u naziv serije, jer su za grupu razbarušenih momaka u BBC-u govorili da “tumaraju po zgradi kao cirkus”.

Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime