Džon Kliz besan na BBC: U intervjuu su me predstavili kao “staromodnog, bezosećajnog i suštinski opasnog čoveka”

0
295
Oglasi
Džon Kliz/YouTube printscreen
Džon Kliz/YouTube printscreen

Britanski glumac i komičar Džon Kliz rekao je da planira da se formalno žali zbog “obmanjivanja, neiskrenosti i tona” nedavnog intervjua za BBC.

U tom razgovoru bilo je reči o kulturi otkazivanja u komediji, kao i o Klizovoj predstojećoj turneji po Aziji.

Novinarka Karišma Vasvani pokušala je da ga predstavi kao “staromodnog, bezosećajnog i suštinski opasnog”, napisao je Kliz na Tviteru.

Portparolka BBC-ja rekla je da je to bio “pošten i prikladan intervju”.

DŽON KLIZ SE BAŠ GRUBO NAŠALIO S TRAMPOM, A TVITERAŠI SE I DALJE ŽESTOKO SVAĐAJU OKO TOGA…

Glumac i komičar je istakao da je u intervjuu želeo da govori o predstojećim stend ap predstavama u Singapuru i Bankoku, ali su ga umesto toga pitali zbog čega ga zanima kultura otkazivanja.

“Na ljubazan i sveobuhvatan način sam objasnio da deca neće biti spremna za ono što ih čeka u stvarnom svetu, koji nije tako lep, ukoliko ih roditelji previše štite.

Onda je postavila nepovezano pitanje sa jasnom namerom da me prikaže kao staromodnog, bezosećajnog i opasnog čoveka”, poručio je Kliz putem Twittera.

Novinarka je “potpuno ignorisala” njegov odgovor i postavila je pitanja o pandemiji i američkom komičaru Dejvu Šapelu, koji je nedavno kritikovao kulturu otkazivanja, dodao je.

Kliz je potom skinuo slušalice pošto “nije pristao na takav intervju”.

“Karišma nije želela da razgovara sa mnom. Samo je htela da bude u ulozi tužioca. BBC bi trebalo da je obuči ponovo”, istakao je Kliz.

Novinarka je Klizu postavila pitanja o njegovoj turneji po Aziji i dotakla se tema koje su povezane sa kulturom otkazivanja.

J****A NOVA POLITIČKA KOREKTNOST…  DŽON KLIZ UŽIVO U PROGRAMU REKAO “STRAŠNU” REČ, VODITELJ SE IZVINJAVAO UMESTO NJEGA

Ovom kulturom se glumac bavi u ostvarenjima poput dokumentarnog filma za Kanal 4.

– To je bio fer i prikladan intervju tokom kojeg se razgovaralo o temama o kojima je Džon Kliz prethodno govorio, kao i o njegovoj turneji – rekla je portparolka BBC-ja.

– Naša voditeljka je izvrsna i iskusna novinarka koja je uradila intervju u potpunosti po uredničkim smernicama – dodala je.

Unapred snimljen razgovor nije emitovan na BBC svetskim vestima pošto je Kliz govorio o njemu na Twitteru.

Kliz, koji se proslavio 60-tih godina prošlog veka kao član britanske televizijske komičarske grupe Monti Pajton, našao se u centru rasprava o tome šta je trenutno prihvatljivo u komediji.

“MONTIPAJTONOVAC” DŽON KLIZ OZBILJNO NALJUTIO ENGLEZE: LONDON VIŠE NIJE ENGLESKI GRAD…

Prošlog meseca je otkazao dolazak na Univerzitet Kembridž zbog toga što je izlaganje gostujućeg govornika otkazano zbog njegove imitacije nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Kliz, koji je ranije izveo sličnu imitaciju u jednoj od epizoda Monti Pajtona, rekao je da je bolje da “sam sebe stavi na crnu listu dok neko drugi to ne uradi”.

Prošle godine je poručio da je BBC “kukavički i bez petlje” privremeno uklonio sa onlajn platforme jednu epizodu sitkoma “Fawlty Towers”.

Epizoda iz 1975. godine pod nazivom Nemci sklonjena je sa servisa za striming UKTV pošto je sadržala “rasističke uvrede”.

HL/Izvor: bbc news na srpskom

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime