DŽEJN BIRKIN OTKRILA PRIČU IZA NAJSEKSI PESME SVIH VREMENA: Postala sam slavna samo zato što sam bila lepa i što sam stenjala u pesmi

0
468
Oglasi
Džejn Birkin i Serž Gensbur/Photo: facebook@janebirkinoff
Džejn Birkin i Serž Gensbur/Photo: facebook@janebirkinoff

Džejn Birkin iskreno je progovorila o vezi s francuskim kantautorom Seržom Gensburom i čuvenoj pesmi “J’taime… Moi Non Plus”.

Nijedan par u istoriji nije tolika inspiracija hipsterima svih generacija kao Džejn Birkin i Serž Gensbur. Njihove polusanjive i poluerotske fotografije mogu se naći na svakom profilu nadobudnih studenata filozofije i ljubitelja svega što je vintage. Da ne govorimo o kultnoj pesmi “J’taime… Moi Non Plus”, koja je na većini radio stanica tada bila zabranjena zbog Džejninog čuvenog stenjanja.

O ultimativnom power coupleu i predstavnicima šika šezdesetih godina u Kalaisu je upravo postavljena izložba koja sadrži 60 intimnih fotografija.

A francuska glumica tim povodom progovorila je o njihovoj vezi.

– On je bio veliki čovek. Ja sam samo bila lepa. Postala sam slavna samo zato što sam stenjala u ‘Je t’aime’, i po tome će me zauvek pamtiti – rekla je iskreno Birkin.

Većinu fotografija na izložbi snimio je njen brat Endrju, koji se često družio s parom.

– Ja sam se zaljubila u Serža, Endrju se zaljubio u Serža, Serž se zaljubio u Endrjua… Bili smo trio – rekla je Džejn, koja je s 20 godina starijim Ginsburom u vezi bila 13 godina. Upoznali su se snimajući film “Slogan” 1968. godine, za koji su takođe snimili pesmu “Le Chanson De Slogan”.

Džejn Birkin i Serž Gensbur/Photo: YouTube printscreen
Džejn Birkin i Serž Gensbur/Photo: YouTube printscreen

Ostavila ga je 1980. godine, uglavnom jer je on postao težak alkoholičar, a on je nikad nije preboleo. Serž Gensbur preminuo je 1991. godine od srčanog udara. S Džejn imao je ćerku Šarlotu.

HL/Izvor: 100posto.hr

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime