Džej Džej Frenč, gitarista Twisted Sister: Di Snajder je mnogo bolji frontmen od Ozija Ozborna, a loše koncerte imali su i Hendriks i Pink Floyd…

0
323
Oglasi
Džej Džej Frenč/Photo: YouTube printscreen
Džej Džej Frenč/Photo: YouTube printscreen

Gitarista benda Twisted Sister Džej Džej Frenč govorio je za Ultimate Guitar o nekim od giganata roka svih vremena, uključujući Black Sabbath, Džimija Hendriksa, Pink Floyd i druge.

Džej Džej promoviše novu knjigu pod nazivom “Twisted Business: We’re Not Gonna Take It Anymore”.

Thanks to everyone who has purchased TWISTED BUSINESS and sent their positive feedback.
Please leave a review on @…

Posted by Jay Jay French on Friday, 15 October 2021

Na pitanje: “Delio si binu sa Ozijem – kako je bilo raditi s nekim poput Ozija uživo, i da li misliš da je njegov životni stil išao u njegovu korist?“, Džej Džej je odgovorio:

– Pa, pretpostavljam da bi pitanje bilo – da li mislim da su bili dobri, za početak?

– Ako ćete me pitati da li mislim da su oni kao umetnici bili dobri, to je sasvim drugo pitanje, jer ne mislim da je većina umetnika koje sam ikada video dobra.

– To je samo moje lično viđenje toga, i neću da ulazim u detalje. Ali hajde da samo to kažemo, hm… pogledajte: ja sam hipi iz 60-ih.

– Dakle, očigledno, pošto sam video Led Zeppelin, Rolling Stonese, Džimija Hendriksa – sve te umetnike na vrhuncu svojih karijera kada su verovatno svi žuveli u spidu, partijali,l opijali se… I u većoj ili manjoj meri, bili su dobri i loši.

– Mislim, sa Džimijem Hendriksom ponekad imaš dobar šou, a ponekad imaš loš koncert – samo je zavisilo od toga koliko je bio sjeban od LSD-a.

– Gledajte Pink Floid sa Sidom Baretom – ako je on bio sjeban na acidu, niste dobili dobar koncert. Ako ste videli Grateful Dead i svi su bili na acidu – Grateful Dead su bili zabavni ako su se svi saplitali u isto vreme, sve dok su se saplitali u isto vreme.

– Dakle, ne mogu da kažem da droge definitivno uništavaju sposobnost svakog umetnika da održi sjajnu predstavu. Reći ću ipak ovo: verujem da je posvećenost koju umetnik ima publici svetinja.

AUSTRALIJSKI POLITIČAR U KAMPANJI KORISTIO LEGENDARDNU PESMU TWISTED SISTER, SAD MORA DA PLATI 1,2 MILIONA DOLARA ZBOG KRŠENJA AUTORSKIH PRAVA

– Naplaćujem vam novac da dođete da me vidite. Dugujem vam najbolje što mogu. Zvuči nekako staromodno, zar ne, ali ja 100% verujem u to.

– Plaćate dobre pare da dođete da me vidite, dovedete nekoga sa sobom verovatno, vozite se do mesta događaja, date novac za benzin, za putarinu, za kartu, platite bebisiterku ili tako nešto, i to je moja odgovornost da vam kao umetnik pruži 100% sebe za tu noć.

– Jer, ako popušim te noći kada me vidiš, nema veze što sam svake druge večeri super. Upropastio sam ti 100% te noći.

– Mi, kao bend, nikada nismo želeli da bilo koje veče bude manje od savršenog. To je odgovornost koju je imao Twisted Sister. Dakle, nije me briga šta drugi bendovi rade ili ne.

– Nije me briga da li oni misle na isti način o svojim fanovima – baš me nije briga. Tako smo se osećali i tako smo uvek delovali.

Na pitanje da li je ikada imao priliku da vidi Black Sabbath uživo tokom 70-ih, Džej Džej je odgovorio:

– Ne, jer ono što se desilo bilo je – moje koncertne obaveze su postale prevelike. Moji redovni odlasci na koncerte su se završili 1972. , kada je osnovan Twisted Sister, tako da nisam mogao da izađem i vidim previše bendova kada radim pet-šest dana u nedelji.

– Dakle, od 1967. godine, kada sam gledao The Who i Cream na rok reviji sa 10 drugih grupa – pa sve do 1972. kada sam gledao Bouvija u Radio City Music Hallu – video sam sve. Milion puta.

– Zeppelin kao predgrupa, i Rod Stjuart, i Džef Bek, i, znate… Cream, Rolling Stones, i Džimi Hendriks, i Dženis Džoplin, i Grateful Dead – video sam ove bendove mnogo puta.

– Kada smo počeli da radimo, bilo je teže izaći i videti bendove. Međutim, otišao sam da vidim KISS ’76. u Nasau Koloseumu i bili su neverovatno odlični.

– Gledao sam Van Halena kako otvara Sabbath sa Ozijem i mislio sam da su oduvali Sabbath sa bine. Potpuno su ih oduvali sa bine – mislim, mnogo volim Black Sabbath, ali Van Halen je bio gladniji te noći – bili su tamo da se dokažu.

– Ozi nije napravio sjajan šou, a Di je bolji frontmen od njega. Mislim da je Di Snajder najbolji frontmen u celom poslu, pa kada uporedim Dija – on je bolji od svih njih, a sve sam video njih, i sve sam ih čuo.

– I nema nikoga – stajao sam rame uz rame sa Di Snajderom – nema nikoga profesionalnijeg, nema boljeg zabavljača od Dija.

– Nema boljeg pevača od njega; jednostavno ne postoji bolji. Dakle, sve što sam iznosio protiv Dija – čak i tada sam govorio rekao: ‘Ovaj tip je najbolji’.

– Dakle, bio sam razmažen u tom pogledu. Sada, ako mi kažete, recimo, Rob Halford, sada, to je druga priča. Jer sa Robom imate posla sa nekim ko ima specifične glasovne mogućnosti.

– Dok je Ozi – znate, Ozi je proizvod svog imidža i muzike benda, ali ne možete mi reći da je njegovo pevanje posebno vredno pažnje.

I MTV SPROVODI CENZURU… OVIH 19 ROK SPOTOVA ZABRANJENI SU NA SLAVNOJ MUZIČKOJ TELEVIZIJI

– Mislim, ne morate da budete veliki pevač da biste bili uspešni – Lu Rid je jedan od mojih omiljenih pevača i očigledno nije rođeni pevač. Nil Jang nije rođeni pevač.

– Ali Rob Halford ili Roni Dio – to je druga stvar. Ovi momci su izuzetni vokali, i ne moraju previše da se muće oko toga. Oni jednostavno mogu da rade ono što im je Bog dao, znate.

– Dakle, ja ću kvalifikovati svoju izjavu – kada se to odnosi na takve momke – jer, mislim da je Rob spektakularan, i oduvek sam tako mislio – i mislim, da je Roni bio spektakularan.

HL/Izvor: ultimate-guitar.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime