“Dragon New Warm Mountain I Believe In You”… Big Thief objavili novo studijsko izdanje

0
290
Oglasi
Big Thief/ Photo: Alexa Viscius
Big Thief/ Photo: Alexa Viscius

Njujorška indie-rock grupa Big Thief objavila je novo, peto studijsko izdanje (dvostruki album s 20 pesama) pod nazivom “Dragon New Warm Mountain I Believe In You” (4AD).

Album je najavljivan singlovima “Simulation Swarm”, “Little Things”, “Sparrow”, “No Reason”, “Spud Infinity”, “Time Escaping”, “Change” i “Certainty”.

Uz ovo bogato izdanje u nekoliko različitih formata, objavljen je i prvi oficijelni spot za pesmu “Red Moon”.

Big Thief je poznati magazin The Guardian proglasio jednim od najboljih američkih bendova, a kritičar Pitchforka  je isti njihovo novo izdanje opisao kao: “Ep od 20 pesama kaleidoskopskog pronalaska, zapanjujuće lepote i otkačenog humora, koji se širi daleko izvan granica njihovog prethodnog rada”, ocenio ga ocenom 9 i stavio mu etiketu najbolje nove muzike.

Big Thief/ Photo: Alexa Viscius
Big Thief/ Photo: Alexa Viscius

Grupa Big Thief oformljena je 2015, a debitanstki album “Masterpiece” objavili su već sledeće godine i dobili vrlo dobre kritike. Godine 2017. objavili su drugi studijski album “Capacity”, a 2019. potpisali za izdavačku kuću 4AD i u razmaku od nekoliko meseci na tržištu su se pojavila još dva izdanja – “U.F.O.F.” i “Two Hands”.

Dvostruki album “Dragon New Warm Mountain I Believe in You” grupe Big Thief istražuje njihove najdublje elemente i sposobnosti.

Članovi benda su odlučili da napišu i snime prikaz rasta njih kao pojedinaca, muzičara i izabrane porodice, kroz četiri različita sessiona koje su snimali u Njujorku, kanjonu Topanga, na Stenovitim Planinama i u Tusonu (Arizona).

Tokom petomesečnog stvaralačkog perioda Big Thief su završili 45 pesama, a izabrano je 20 najmelodičninih za album “DNWMIBIY”, fluidno i avanturističko audio štivo.

– Jedna od stvari koja nas povezuje kao bend je čista magija. Mislim da nas sve povezuje isti vodič, ali nikada niko nije rekao o čemu se tačno radi, jer ga nismo mogli imenovati. Ali nekako, svi idemo na istu stvar i kad je pogodimo, svi znamo da je to “to”, ali nitko do danas nije artikulisao šta zapravo “to” jeste. Možda niko nikada neće ni uspeti. Nešto u tome za mene je magija – kazala jeo novom izdanju pevačica Adriana Lenker.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime