Dobrodošli, vratila se vaša Cančuga… Zoran Kostić Cane promovisao knjigu poezije “Ukrštene reči”

0
851
Partibrejkers (Arsenal Fest 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Promocija knjige poezije “Ukrštene reči” rok muzičara Zorana Kostića Caneta, održana je u utorak uveče u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

O zbirci poezije u izdanju kuće Laguna, pored autora, govorili su književnica Ivana Dimić i muzička novinarka Dubravka Duca Marković, dok je moderatorka književne večeri bila Tanja Vučković ispred Lagune.

Za sve koji se ne boje da uspravno stoje… Objavljena zbirka pesama “Ukrštene reči” Zorana Kostića Caneta

Frontmena grupe Partibrejkers Zorana Kostića Caneta su u publici podržali svojim prisustvom muzičari – Srđan Gojković Gile (Električni orgazam), bubnjar Goran Ljuboja Trut (E-play), Momčilo Bajagić Bajaga, Nebojša Antonijević Anton (Canetov saborac u bendu Partibrejkers), glumac Sergej Trifunović, reditelj Milorad Milinković, i brojni drugi umetnici.

“Ukrštene reči“ je naziv prve zbirke poezije Zorana Kostića Caneta, rok muzičara, autora, pevača i lidera čuvene domaće grupe Partibrejkers, koja postoji skoro 42 godine.

– Ukrštene reči biće da leči. Danas od inata nema goreg zanata – u svom maniru je počeo obraćanje publici Cane.

Ukrštene reči – Zoran Kostić Cane, Laguna promo

Onda se roker prisetio da je davne 1980. godine sa tadašnjom grupom Urbana gerila pevao baš u Velikoj sali SKC-a i dodao “dobrodošli, vratila se vaša Cančuga”.

– Ljudi, da ne budemo previše ozbiljni, ovo je samo poezija, i ovde je reč samo o osećanjima. Čoveka danas ne treba previše opterećivati. Ovde je reč o obraćanju jednog čoveka čovečanstvu. Darovi koji su nama dati jesu ključevi slobode. Danas treba odvući čoveka od njega samog, ne dati mu vremena da razmišlja ko je, šta je, da izgubi pojam o svom traganju i bitisanju – analizirao je Cane.

Cane o pošastima današnjice: Daju ti pare, uzmu ti slobodu. Dok to ukapiraš, godine ti odu…

Cane smatra da je život veoma težak i komplikovan, kako on to naziva “život je teška šljaka”, i dodaje da “bilo šta čovek da radi, treba da bude stvaralac”, i da je “potrebno uvek da dajemo nadu i hrabrost”.

Tanja Vučković ispred Lagune je ocenila da knjiga “Ukrštene reči” uspeva da probudi, prodrma, “pesnik vas podseti i protrese ko ste, šta ste, i gde treba da budete”.

Roker je na to odgovorio da čovek danas treba da nađe neke druge ljude koje isto tako zanima sloboda, misao, srce, duša.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime