Diskodelija objavila video singl “Stvarnost” i novi studijski album “Sveluzija”

0
245
Oglasi
Diskodelija/ Photo: Promo (Dancing Bear)
Diskodelija/ Photo: Promo (Dancing Bear)

Diskodelija, četvoročlani šibenski bend koji već deceniju uspešno eksperimentiše s mešavinom raznih muzičkih pravaca, od post punka, rocka i noisea, objavio je treći studijski album “Sveluzija“.

Novi album stigao je posle pet godina diskografske pauze i posljednjeg izdanja “Crvotočina”. Uz novo izdanje objavljen je i video singl “Stvarnost” koji je uz crno-beli spot savršen uvod u novu kreativnu fazu benda.

– Ovo vrijeme i okolnosti pokazuju nam kako su naša uvjerenja predmet iluzije; život je jedna sveopća iluzija koju u svojoj slabosti ipak prihvaćamo; sanjamo, živimo i umiremo iluzornih očekivanja – ovim rečima bend pojašnjava šta ih je inspirisalo za tematiku novog materijala.

U spotu “Stvarnost” koji je režirao i montirao Ante Storić učestvovao je veliki deo šibenske underground scene kojoj se bend posebno zahvaljuje.

Na albumu “Sveluzija” nalazi se osam pesama, a naziv je dobio prema poslednjoj, istoimenoj, koja  traje  11 minuta.

Album cover/ Photo: Promo
Album cover/ Photo: Promo

Treće izdanje Diskodelija doživljava kao logičan nastavak svega onoga što stvaraju i iza čega stoje, dok je dobar deo ovih pesama bio u fazi stvaranja još u vreme objave prethodnog albuma.

Bend ističe kako im je i dalje u celoj priči najbitnije da zadovolje svoje verne slušaoce i pokušaju da dođu do nekih novih koji do sada nisu imali priliku da ih čuju.

– Želimo još jednom pokazati kako se u našem Šibeniku, bez imperativa odlaska u veću sredinu, može napraviti dobar glazbeni proizvod – poručuju članovi Diskodelije i dodaju:
 -Moramo se i ovaj put najiskrenije zahvaliti svima u našoj izdavačkoj kući Dancing Bear, koja nas svih ovih godina podupire, stoji uz nas i ustrajno trpi u našem kreativnom neredu, Surki posebno, te na kraju onima koji nas bezrezervno podržavaju i daju pozitivnu energiju za ovo što radimo, obitelji, prijateljima, poznanicima i svim fanovima.

Kompletan materijal snimljen je i miksovan uživo u Zagrebu, a produkciju potpisuje Ante Prgin-Surka. Album su snimili uživo zato što smatraju da na takav način najbolje iskazuju svoju međusobnu energiju. Autori pesama su Ivo Grubišić, Marko Vuletin i Radoslav Kristić, dok aranžman na klavijaturi potpisuje Davorka Brajković.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime