Dikraprio otkrio šta mu je rekao šef NASA-e: Za devet godina već će biti kasno da uradimo bilo šta…

0
390
Oglasi
Leonardo Dikpario - Don't look up, promo
Leonardo Dikpario – Don’t look up, promo

Glumac Leonardo Dikaprio na promociji Netfliksovog filma “Don’t look up” govorio je o problemu klimatskih promena i poručio da nije optimističan oko razvoja tog problema.

– Sećam se kada sam radio na dokumentarcu ‘Before the flood’, tokom koga sam posetio šefa NASA-e koji mi je detaljno objasnio šta će se dogoditi na svetu kroz narednih pet godina. Pitao sam ga: ‘Šta će se desiti u Kaliforniji?’, na šta mi je odgovorio: ‘Biće ogromni požari koji će uništiti bezbroj stabala, a nakon kojih će slediti neviđena suša i tako širom sveta’ – ispričao je glumac.

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE HIT HRVATSKA SINHRONIZACIJA FILMA “DON’T LOOK UP”… A KAD DIKAPRIO KAŽE “UH, SAD SI ME NAPALILA”, SVI SE VALJAJU OD SMEHA

Tvrdi da je zanemarivanje naučne zajednice sramota i poručio da korporacije treba da daju svoj doprinos ako mislimo da imamo ikakvo pozitivno razrešenje ove situacije.

– Sve se svodi na evoluciju svesti naše vrste i odluci hoćemo li reagovati na vreme. Sada su nam stručnjaci dali rok od devet godina kroz koje će posledice klimatske krize postajati sve jasnije, stvarnije i nepovratne. To je ono što me ne čini optimističnim. Svet koji vidimo danas, sa svim ovim katastrofama neće se poboljšati, samo će biti sve gore – zaključio je Dikaprio.

DŽENIFER LORENS POKRENULA LAVINU NEZADOVOLJSTVA: U REDU JE DA DIKAPRIO BUDE BOLJE PLAĆEN OD MENE…

Kaže da je ponosan što je deo filma koji nastoji da prikaže realnost i istakne hitnost potrebe delovanja na koji god način znamo, ali smatra da taj napor mora da dođe iz privatnog sektora, odnosno iz kompanija koje proizvode 70 odsto svetskih emisija štetnih gasova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime