Deset godina kasnije… “Perpetuum Fritule”, live album grupe TBF sada i na dvostrukom vinilu

0
614
Oglasi
TBF (Beer Fest)/ Photo: AleX
TBF (Beer Fest)/ Photo: AleX

Punu deceniju (i koji mesec više) posle objavljivanja, prvi i za sada jedini live album grupe TBF “Perpetuum Fritule” objavljen je i kao dvostuki LP.

“Perpetuum Fritule” objavljen je u drugoj polovini 2010. kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu se  na dvostrukom CD izdanju nalazio snimak unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7. novembra 2009, na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz svoju, za tu priliku, temeljno preuređenu pesmaricu.

Oko 700 fanova u punoj Močvari (koja je tom prigodom slavila svoj 10. rođendan), bili su svedoci jednog od najboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi (koje se u današnje vreme bez koncerata svi sećaju sa još većom nostalgijom).

Uz tada objavljene  singlove s albuma – “Fantastična” i “Guzice i sise”, nezaboravne hitove “Alles Gut”, “Nostalgična”, “Genije” i “Smak svita”, u nadahnutim nadograđenim izvođenjima (između ostalih) odskočile su i uvek aktuelna “Heroyix”, horski sa publikom otpevana “Lud za njom” i “nežna” verzija često citirane “Odjeb je lansiran”.

Sada je ova muzička poslastica poslužena na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju benda TBF, sa (zbog ograničenja trajanja LP formata) 17 od originalno objavljene 21. pesme na dvostrukom CD izdanju.

Albumu “Perpetuum Fritule” dodeljena je 2011. nagrada Porin za “Najbolji live album”, kao i Porin za “Najbolje likovno oblikovanje” koje potpisuje Luka Duplančić, a koji je odlično prilagodio izvorni dizajn i ovom novom formatu.

– Kako je divno i neobično u ovim čudnim  danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo sa vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sad na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk sa vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku  gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče – izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime