Dejvid Birn najavio novu, revolucionarnu pozorišnu predstavu “Theater Of The Mind” i – poigravaće se s mozgom publike

0
264
Oglasi
Theater Of The Mind - Dejvid Birn/Photo: promo
Theater Of The Mind – Dejvid Birn/Photo: promo

Dejvid Birn objavio je detalje o novom impresivnom pozorišnom showu za sva čula – “Theater Of The Mind”, koji je nastao u saradnji Birna i njegove prijateljice, neuronaučnice Male Gaonkar. Premijera će se održati u Denveru ovog leta, tačnije 31. avgusta.

U saopštenju se navodi da će instalacija “povesti posetioce kroz impresivno putovanje samorefleksije, otkrića i mašte, inspirisano i utemeljeno na neuronauci”. Dodaje se, takođe da je reč o “unutrašnjem pozorišnom iskustvu inspirisanom eksperimentima neuronaučnika”. Posetioci će biti učesnici senzornih eksperimenata namenjenih “otkrivanju unutrašnjih misterija mozga”.

Theater Of The Mind - Dejvid Birn i Mala Gaonkar /Photo: Catalina Kulczar, Denver Center
Theater Of The Mind – Dejvid Birn i Mala Gaonkar /Photo: Catalina Kulczar, Denver Center

Mala Gaonkar i Dejvid Birn ispričali su da se instalacija zasniva na naučnim eksperimentima i istraživanjima i da će prisutne naterati da preispitaju svoju stvarnost.

– Eksperimenti i ideje iz laboratorija koje smo upoznali, od kojih smo nekoliko ugradili u našu priču, delovali su zanimljivo kao i bilo koji pozorišni komad – rekla je Mala Gaonkar u izjavi, a Birn je dodao:

– Za mene su ključne implikacije koje ti fenomeni imaju na naše živote, naš osećaj sveta i osećaj sebe. Odlučili smo da bi svojevrsna pripovest, život Vodiča, ispričan unatrag, mogao da bude način povezivanja ovih iskustava s našim svakodnevnim životom… a mogao bi da uvede i emocionalnu povezanost.

DOKLE OVO IDE? DEJVID BIRN SE JAVNO IZVINIO JER JE 1984. NAMAZAO LICE CRNOM BOJOM (?!)

Na ‘Theatre Of The Mind’ kao svojevrsnu izložbenu predstavu ulaziće grupe od 16 posetilaca s vodičem. Izložba/predstava će “koristiti priče iz naših života kako bismo oblikovali narativ koji ćete videti, osetiti, okusiti i čuti”, prema rečima organizatora, što znači da će svako od iskustava biti različito budući da je zasnovano na individualnim iskustvima gostiju.

Rezultat će, prema rečima organizatora, biti da će se oni koji prisustvuju “pitati kako su uverenja, sećanja, pa čak i naši identiteti manje čvrsti nego što mislimo. Nuspojave mogu da uključuju nepoverenje u sopstvena čula, dezorijentaciju i blagi do jako dobar provod. Možda niste ono što mislite da jeste. Ali svi smo zajedno u tome”.

LJUBAV PREMA SLAVI, SUJETA, EGO I POHLEPA… OVAKO JE DEJVIDA BIRNA U SVOJIM MEMOARIMA OPISAO BUBNJAR GRUPE TALKING HEADS

“Predstava će se održavati u jednom skladištu, koje je podeljeno u niz različitih prostorija. Grupa od 16 posetilaca ići će od sobe do sobe i iskusiti ove perceptivne stvari. Kada napuste jednu sobu, druga grupa ulazi tamo. Na taj način možete primiti 400 ljudi od 18 sati. Dobijate isti broj kao da je u pitanju pozorišna predstava, ali dobijate više u malim grupama”.

Još uvek aktuelna predstava odnosno koncertni show Dejvida Birna “American Utopia” održava se na Brodveju u izmenjenom obliku zbog porasta slučajeva Omicron COVID-19 u Njujorku.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime