Home»Muzika»Dokle ovo ide? Dejvid Birn se javno izvinio jer je 1984. namazao lice crnom bojom (?!)

Dokle ovo ide? Dejvid Birn se javno izvinio jer je 1984. namazao lice crnom bojom (?!)

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Birn/Photo: facebook@TalkingHeadsofficial
Dejvid Birn/Photo: [email protected]

Frontmen Talking Headsa se izvinio jer je mazao lice u crnu i smeđu boju u video spotu 1984. godine u nameri da oponaša crnce, javlja BBC.

U promotivnom video spotu iz 1984. za koncertni film “Stop Making Sense” Dejvid Birn intervjuisao je sebe dok je igrao uloge nekoliko različitih reportera. Neki od tih ‘reportera’ bili su tamnoputi pa je frontmen Talking Headsa na lice naneo crnu i smeđu šminku.

Upravo je jedan od tih isečaka u kojima Birn glumi crnca osvanuo na društvenim mrežama u poslednje vreme što je sa sobom povuklo i osude nekih. Birn se potom javno izvinio zbog tog poteza od pre 36 godina.

“Priznajem da je to bila moja velika greška u prosuđivanju. To je kao kad u ogledalu ne ugledate sebe, već nekog drugog. Nisi osoba za koju misliš da jesi”, napisao je Byrne.

Dejvid Birn  se tako pridružio brojim glumcima, pevačima i komičarima koji su se izvinili za svoje tzv. ‘blackface’ epizode iz prošlosti, nakon što je protestimaa zbog ubistva Džordža Flojda, Brione Tajler i potom Džejkoba Blejka javnost postala senzibilna na rasizam koji je ukorenjen u zapadno društvo.

Pevač se izvinio iako je po sopstvenom priznanju i sam zaboravio na postojanje “Stop Making Sense” videa:

– Imamo velike crne rupe po pitanju nas samih. Mislio sam da sam daleko od pravljenja takvih grešaka, ali je sad jasno da nisam.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

"Svesna muzika”... Peti panel u okviru Exitove platforme "R:evolucija svesti“

Next post

"Izgubljeni", priča o prijateljstvu... Beogradski bend Massne Bassne predstavio prvi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *