Dejan Stojiljković, naravno, nije ostao nem na odluku Ninovog žirija: Milenina “Deca” su knjiga kojoj ni Ninova nagrada ne može da naškodi

0
332
Dejan Stojiljković/Photo: facebook
Oglasi

Milena Marković je za svoj roman “Deca” dobila ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Ovu vest prokomentarisao je i poznati pisac Dejan Stojiljković, koji se već nekoliko puta oglašavao ovim povodom.

U izjavi za Telegraf.rs, on je naveo da je zadovoljan što je Mileni pripala nagrada.

– Kao što sam rekao u prethodnoj izjavi – navijao sam za Milenu Marković i Milicu Vučković. Milici je naneta velika nepravda izbacivanjem iz najužeg kruga ali je, eto, ta nepravda delimično ispravljena dodeljivanjem nagrade Mileni – naveo je Dejan Stojiljković i dodao:

MILENI MARKOVIĆ NINOVA NAGRADA ZA ROMAN “DECA”

– Već se uveliko po književnim kuloarima raspreda besmislena priča kako sam ja na taj način “vršio pritisak na žiri”, ali ja to vidim drugačije: Teofil Pančić i kompanija su prosto prelomili i odlučili da poslušaju pametnijeg i kompetentnijeg od sebe. A mene, ako se sete za Dan bezbednosti, sete me se… Ako ne – bila je to moja dužnost, kao pisca i čitaoca, da podržim koleginice koje pišu dobre knjige. Ništa više i ništa manje od toga. Rado ću to učiniti i sledeće godine. Parafrazirao bih jednog mog prijatelja koji je mudro primetio: “Deca” su knjiga kojoj ni Ninova nagrada ne može da naškodi – naveo je pisac.

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime