Deco, volite li brzu vožnju? Basista Black Sabbatha objavljuje “paklenu” autobiografiju

0
317
Gizer BAtler/Photo: wikipedia.org
Oglasi

Autobiografija basiste i stihopisca uticajnog rok sastava Black Sabbath Gizera Batlera pojaviće se 8. juna pod nazivom “Into the Void: From Birth to – and Beyond”, najavio je izdavač Haper-Kolins.

– Konačno, Gizer je spreman da kaže svoju stranu Sabatove priče, od ranih dana neurednog bluz četverca, kroz mnoge promene postave, turneje koje su obarale rekorde i vragolije po svetu sa (pevačem) Ozijem Ozbornom, (gitaristom) Tonijem Ajomijem i (bubnjarem) Bilom Vordom – saopštio je izdavač.

Gizer Batler, basista Black Sabbatha: Heavy metal je nastao kao sarkastičan termin za muziku koja zvuči kao lomljenje gvožđa, ne znam kako smo zaglavili s tim…

Knjiga će doneti Batlerove iskrene osvrte na radničko odrastanje u Luftvafeovim napadima oštećenom Birmingemu, kako je skoro život proveo kao računovođa, a govoriće i o njegovoj fascinaciji stravom, religijom i okultnim, kaže se u najavi.

Black Sabbath/Photo: The End tour promo

Iz Harper-Kolinsa su naveli da će “Into the Void” otkriti “mekšu stranu hevi metal legende, ne uskraćujući ništa”, kao i da će knjiga biti “originalna, dramatična i paklena vožnja”.

Britanski parlament pozvao kraljicu Elizabetu da Black Sabbath proglasi vitezovima

Prvencem “Black Sabbath” (1970), i potom nizom hvaljenih albuma, kao i pesama među kojima su klasici poput “Paranoid”, “War Pigs” i “Iron Man”, britanski sastav je sedamdesetih odigrao jednu od ključnih uloga u uspostavljanju hevi metala kao muzičkog žanra.

Iz Harper-Kolinsa podsećaju da je Batler dao ime sastavu, prepoznatljivim zvukom je svirao bas i “pisao je stihove koji toliko moćno odzvanjaju kod poštovaoca širom sveta”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime