“Darvinov osmeh”… Monodrama Izabele Roselini 21. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

0
325
Izabela Roselini/ youtube.com printscreen/ PopcornwithPeterTravers
Oglasi

Poznata američko-italijanska glumica, Izabela Roselini izvešće 21. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu svoju monodramu “Darvinov osmeh”, na poziv Beogradskog festivala igre, saopštili su organizatori.

Predstava će biti izvedena na engleskom jeziku sa titlom na srpskom, a predstavlja svojevrsnu lekciju o evoluciji i glumi. Roselini istražuje kako je empatija, koja je ujedno temelj glume, neophodna za proučavanje ponašanja životinja, navedeno je u saopštenju.

“Darvinov osmeh” nudi pomirenje između dva sveta koja su često na suprotnim krajevima – između umetnosti i nauke, navode organjizatori i dodaju da je čitajući knjigu Čarlsa Darvina “Izražavanje emocija kod čoveka i životinja” Roselini otkrila da se kontinuitet ljudskih i životinjskih odnosa može otkrivati i kroz izražavanje emocija.

Italijansko-američka glumica, poznata po filmovima “Plavi somot” i “Smrt joj lepo stoji”, koristeći relativno jednostavna pozorišna sredstva i svoj prepoznatljivi optimizam, scenu pretvara u farmu, postavljajući neka od najvažnijih pitanja očuvanja životinjskih vrsti i planete.

Realizaciju gostovanja Izabele Roselini, ćerke čuvene glumice Ingrid Bergman i reditelja Roberta Roselinija, podržali su Ministarstvo kulture Srbije, Italijanski institut za kulturu i drugi, a deo prihoda biće usmeren na podršku Udruženju Beta iz Zaječara koje se bavi lečenjem i zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime