Dan za muziku sa vinila, druženje i koncerte… Slavimo Record Store Day uz Mascom u Čumiću

0
213
Oglasi
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Kao i prethodnih godina i ove druge aprilske subote (13. 04), izdavačka kuća Mascom Records i Paralel festival pridružiće se obeležavanju manifestacije, globalno poznate kao Record Store Day.

Besplatani celodnevni program s puno učesnika i dobre muzike, po treći put će se odvijati u samom srcu grada, u umetničkoj četvrti Čumićevog sokačeta.

I ove godine popularan program u formi žive radijske emisije “Poznati puštaju ploče” okupiće javne ličnosti, koje će s posetiocima Čumića, s velikih zvučnika, podeliti svoj muzički izbor.

Tako će se pored gramofona ovoga puta naći: Zoran Kesić, Brajan Rašić, Inspektor Blaža, Slavimir Stojanović Futro, S.T.R.A.H., Koja, Daniel Kovač – Jarboli, Galeb Nikačević – Vice kao i članovi benda Kanda kodža i Nebojša koji će ovom prilikom potpisivati i svoj aktuelni album “Uskoro” u izdanju Mascom Recordsa.

Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo
Kanda, Kodža i Nebojša/Photo: Mascom promo

Velika berza ploča odvijaće se tokom celog dana i svi zainteresovani su pozvani da donesu svoje vinile na menjažu ili prodaju.

Ova jedinstvena berza na otvorenom, najveća tog tipa kod nas, svake godine okupi kolekcionare iz cele Srbije, a neretko i goste iz regiona i inostranstva, kao i puno hobista i zaljubljenika u muziku.

U vizuelnom delu programa, tu je izložba autorskih radova s poslednje Paralelove fb radionice Strip&ploče.

Oko tridesetak radova koje potpisuju profesionalni strip autori, ilustratori, dizajneri i talentovani amateri iz celog regiona, a urađenih u formatu omota za vinil, biće izloženo na staklu Mascom Store muzičke prodavnice.

Photo: Promo (Mascom)
Photo: Promo (Mascom)

Ovogodišnju novinu već tradicionalne svetkovine ploča i muzike u Čumiću, predstavljaju i prva domaća specijalna RSD vinilna izdanja Mascom Recordsa: Električni orgazam – “Letim, sanjam dišem – Alternativna verzija” i tri albuma benda Disciplin A Kitschme “I Think I See Myself On CCTV“, “Heavy Bass Blues“ i “Refresh Your Senses. NOW!“.

Kada je reč o stranim izdanjima u autorizovanu Mascom Store prodavnicu stiže puno zanimljivih specijalnih RSD naslova, među kojima i Madonna, Ramones, Lue Reed, Duran Duran, David Bowie, Aretha Frenklin, Van Morrison, Pink Floyd, The Doors…

Ambasadori našeg RSD-a ove godine su Kanda kodža i Nebojša, dok su na svetskom nivou to članovi benda Pearl Jam.

Ceo program je besplatan i otvoren za sve zainteresovane, odvija se u prizemlju Čumića, ispred radnje Mascom Store, počinje u podne i trajaće do 20:00 časova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime