Da se dobar ritam što dalje čuje… Drum Dum Fest 29. i 30. septembra u Leskovcu

0
229
Bubnjar/ Photo: freepik.com
Oglasi

Festival ritma i perkusija, Drum Dum Fest održaće se dvanaesti put 29. i 30. septembra u Leskovcu.

Za sve istinske poštovaoce najstarijeg muzičkog instrumenta prvi put organizutori prvi put najavljuju dvodnevni bubnjarski seminar na kome će svoje znanje i umeće sa bubnjarima kojima zaista žele da uče od najboljih, podeliti Miroslav Karlović – Karlo, profesor kod koga su svoje znanje sticali najbolji bubnjari regiona.

Ove godine će prvi put najmlađim bubnjarima biti dodeljena nagrada “Tokan“, koja će mlađim generacijma čuvati sećanje na velikog bubnjara i sjajnog čoveka Bojana Zlatanovića – Tokana.

Zvezda revijalnog dela programa biće poznata makedonska grupa Leb i sol sa Bodanom Arsovskim, Kokanom Dimuševskim, Dmitrom Božikovim i Mihaelom Paruševim za bubnjevima.

Nagrada za životno delo ove godine biće dodeljena Miroslavu Karloviću.

Photo: Promo

Drum Dum Fest je od samog početka veliki značaj pridavao edukaciji bubnjara, kako onih najmlađih, tako i onih koji su se već na neki način profilisali u svetu muzike.

Impozantan broj bubnjarskih radionica, sa vrsnim predavačima koji slove za najbolje na ovim prostorima, doprineo je ozbiljnom napretku u umeću sviranja svima koji su ih redovno posećivali.

Od samog početka, u korenu ideje Drum Dum Festa je, pored popularizacije bubnjeva i perkusija široj publici, i ideja negovanja mladih taleneta, i unapređivanje njihovog umeća sviranja bubnjeva.

Kroz njihovu školu bubnjeva prošlo je nekoliko generacija, a mnogi čije je znanje raslo uz festival, sada su izvrsni mladi bubnjari koji krče svoj put kroz muzičku scenu Srbije.

Photo: Promo

Zato od samog početka postoje dva festivalska programa DDF kids i DDF teens, kroz koje se najmlađi bubnjari predstavljaju festivalskoj publici i široj javnosti i nagrađuju najtalentovaniji kroz takmičenja.

I, nažalost, kako stasaju novi, mladi i talentovani ljudu, tako život donese i nenadoknadive gubitke. Naročito u vreme pandemije. Tako smo ostali bez dva divna čoveka i sjajna muzičira, Gorana Trajkovića Trše i Bojana Zlatanovića Tokana.

Trša je bio deo DDF tima, vrlo posvećen školi bubnjeva i radu sa najmlađima, tako da su organizatori festivala, čuvajući sećanje na njega, DDF školi bubnjeva dali njegovo ime, da ga sa ponosom nosi i čuva uspomenu na njegovu plemenitost i njegovu ljubav prema muzici.

Photo: Promo

Tokan je bio prijatelj festivala i ljudi koji su deo DDF tima, bio je veliki čovek i prijatelj, čija je duhovitost i vedrina osvajala srca svih koji su imali čast da ga upoznaju.

Bio je i najveća bubnjarska zvezda Leskovca, velika zvezda muzičke scene u našoj zemlji, i što je najvažnije, neko na koga su se ugledali mnogi mladi bubnjari.

Zato su organizatori, u želji da sačuvaju uspomenu na njega da najboljim mladim bubnjarima nastave da dodeljuju nagradu koja će od ove godine nositi njegovo ime – “Bojan Zlatanović – Tokan“.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime