Da li znate o čemu tačno govore stihovi “Bohemian Rhapsody”? Tajna otkrivena posle 40 godina…

0
459
Oglasi

Jedan od najvećih hitova ikada, “Bohemian Rhapsody”, objavljen je 31. oktobra 1975. godine. Od tada se redovno nalazi na raznim listama najboljih pesama svih vremena, ali značenje njenih stihova do sada nije bilo otkriveno.

Photo: Promo
Photo: Promo

Fredi Merkjuri, pokojni frontmen grupe Queen, jednom je rekao da pesma govori o vezama, a njeno značenje nisu želeli da otkriju ni drugi članovi benda.

Četrdeset godina kasnije Fredijev biograf Lesli En Džons tvrdi da stihovi nose tajnu poruku, zapravo Fredijevo priznanje da je homoseksualac. S njom se slaže i tekstopisac Tim Rajs, koji je dobro poznavao Fredija.

– Meni je prilično očigledno da je to Fredijevo priznanje. Razgovarao sam o tome s bubnjarem Queena Rodžerom Tejlorom. Poruka je jasna, Fredi je priznao da je homoseksualac – smatra Rajs.

– U stihu “Mama, I just killed a man” (Mama, upravo sam ubio čoveka) Fredi je ubio starog sebe, osobu koja je do tada bio. Stih “Put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead” (Prislonio sam mu pištolj uz glavu, povukao okidač i sada je mrtav) znači da je dotadašnja hetero osoba mrtva. Uništio je osobu koja je pokušavao da bude i sada pokušava da živi s novim Fredijem – rekao je Rajs.

On je objasnio i da stih “I see a little silhouetto of a man” (Vidim malu senku čoveka) govori o tome da ga još proganja to što je uradio.

– Kad god čujem tu pesmu, vidim ga kako se pokušava rešiti jednog i prihvatiti drugog Fredija. Da li je uspeo? Mislim da se dobro nosio s tim – tvrdi Rajs.

TO JE PRIJATELJSTVO – MERI OSTIN VEĆ 25 GODINA ČUVA NAJVEĆU TAJNU FREDIJA MERKJURIJA

Lesli En Džons tvrdi da je pitala Fredija da li je pesma njegovo priznanje da je homoseksualac, a on se nasmejao, i posle kraće tišine rekao da nije trenutak za to. Tvrdi i da joj je njegov ljubavnik Džim Haton to potvrdio posle Fredijeve smrti.

– Bila si u pravu, nikada nije javno nameravao da prizna, morao je da glumi hetero osobu zbog svoje porodice. Bila je to Fredijeva ispovest o tome kakav mu je život mogao biti, koliko bi bio srećniji da je mogao da bude to što jeste. Svet je dobio priliku da čuje maštovito remek-delo, kompleksno i slojevito, s jednostavnom porukom. Ta je pesma bila ono što je Fredi zaista bio – rekao joj je Fredijev ljubavnik.

Izvor: dailymail.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime