TO JE PRIJATELJSTVO – Meri Ostin već 25 godina čuva najveću tajnu Fredija Merkjurija

1
786
Fredi Merkjuri i Džejn Ostin/Photo: Instagram@frreddiemercury
Oglasi

Legendarni pevač grupe Queen Fredi Merkjuri pre 25 godina preminuo je od bronhitisa koji je dobio kao posledicu AIDS, a oni koji su ga videli neposredno pred smrt tek sada se otkrili kakvi su bili njegovi poslednji dani.

Fredi se u poslednjoj fazi bolesti krio od svih, jer nije želeo da ga bilo ko vidi u takvom stanju, a na taj način se štitio i od radoznalih medija.

Tek 24 sata pred smrt on je obavestio svet da je već godinama unazad HIV pozitivan, a kako nije želeo da uzima lekove, ubrzao je svoj kraj. Preminuo je u svojoj kući u Londonu okružen najbližima.

https://www.instagram.com/p/BJqpR-ojA2W/

Njegov lični asistent Piter Friston tvrdi da Fredi nije želeo da bilo ko zna gde je urna sa njegovim pepelom, osim žene koju je nazivao ljubavlju svog života, pa je u svom testamentu svoju verenicu Meri Ostin obavezao da se pobrine za pepeo i nikada javno ne saopšti šta je uradila sa urnom.

– Bio je prestravljen. Plašio se da će ga obožavaoci probati da iskopaju njegov pepeo, kao što se dešavalo sa drugim poznatim ličnostima – ispričala je Meri nekoliko godina kasnije.

Meri je uspela da opravda Fredovo poverenje, iako njen zadatak nije bio ni malo lak – da tajnu sačuva od Fredovih roditelja i njegovog emotivnog partnera Džimija Hatona.

https://www.instagram.com/p/BHzVHk5jmKj/

Potraga za njegovim pepelom postala je potraga za Svetim gralom, ali je Meri ostala dosledna i pored svih pritisqaka nikada nije odala gde je zakopala urnu sa njegovim pepelom.

Fredi i Meri otpočeli su vezu početkom sedamdesetih godina prošlog veka i proveli su zajedno pet godina. Rastali su se nakon što je Fredi sredinom sedamdesetih upoznao američkog producenta iz “Elektra Recordsa” sa kojim je započeo romansu. Međutim, on i Meri su ostali veoma bliski i smatrao je jednim pravim prijateljem i čini se da je bio u pravu.

Upravo Meri je postala naslednica bogatstva koje je pevač ostavio iza sebe. Fredi joj je ostavio imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu, kao i devet miliona funti u novcu.

SREĆAN 70. ROĐENDAN, FREDI

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime