DA LI SMO OTIŠLI PREDALEKO… Bono proglašen za – ženu godine

0
188
Photo: facebook @U2
Oglasi

Pevač benda U2 Bono Voks je imenovan za jednu od “Žena godine” od strane “Glamour” magazina posle čega je javnost, najblaže rečeno, ostala u čudu.

– Siguran sam da ovo ne zaslužujem, ali sam zahvalan na ovoj nagradi kao šansi da kažem da borba za rodnu jednakost ne može biti dobijena ukoliko je muškarci i žene ne vode zajedno. Mi smo uveliko odgovorni za ovaj problem, pa moramo biti uključeni u njegovo rešavanje – rekao je Bono prilikom uručivanja nagrade.

Međutim, ovo je izazvalo revolt kod ljudi koji nisu videli na koji način je dobro da umesto žene, muškarac dobije nagradu “Žena godine”.

Photo: facebook @U2
Photo: facebook @U2

– Godinama smo polemisali o tome da li da čast ove nagrade udelimo muškarcu i uvek smo to odlagali. Znate, muškarci dobijaju mnogo nagrada i nisu baš uskraćeni u sektoru odavanja počasti. Ali, to bi mogao biti zatucan način gledanja na stvari i postoji toliko muškaraca koji čine zaista divne stvari za žene. Bono je jedan od tih muškaraca – napisala je glavna i odgovorna urednica “Glamour” magazina Sindi Liv kao odgovor na bes koji je ovo priznanje uručeno Bonu izazvalo kod pojedinih.

Pored Bona, titula “Žene godine” pripala je i Patrisi Kulors, Opal Tometi i Ališi Garsi, osnivačicama pokreta “Black Lives Matter”, Kristini Lagarde, direktorki Internacionalnog monetarnog fonda, Nađi Murad, učesnici kampanje protiv ISIS-a i plus-size modelu Ešli Grejem. Pa, čestitamo im.

Izvor. Mondo.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime