Da li je realno da Fil Kolins ponovo sedne za bubnjeve? Njegov sin Nik ne veruje u tu mogućnost…

0
385
Fil Kolins/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

U novom intervjuu za BBC Breakfast, gitarista sastava Genesis, Majk Raderford, pomenuo je zdravstvene probleme kolege iz benda Fila Kolinsa. Uticajni muzičar se u poslednje vreme bori sa pogoršanim zdravstvenim stanjem.

Kada su ga upitali o mogućnosti da Kolins svira sa grupom, Raderford je za Independent rekao:

– Kao što znate, Fil je malo… Manje je pokretan nego što je bio, što je baš šteta, ali na turneji je bio dobre volje. Sada mu je dobro kod kuće, uživa u životu. Naporno je radio tokom godina. Mislim da uživa u vremenu koje provodi u domu.

Fil Kolins i Genesis ekipa prodali prava na svoju muziku za ogromne pare, za Gabrijela i Haketa – šipak

Na oproštajnoj turneji grupe, Kolins je pevao i po bini se kretao uz pomoć štapa. Iako je izvodio pesme, njegov sin Nik bio mu je pri ruci i svirao bubnjeve umesto njega. Kolins je naveo da je imao veće oštećenje nerava posle operacije leđa 2017. godine, rekavši za CNN:

– Voleo bih da sviram, ali jedva držim štap ovom rukom. Dakle, postoje određene fizičke stvari koje vas ometaju. Imam fizičke probleme, što je veoma frustrirajuće jer bih voleo da sviram sa sinom.

Raderford je rekao da je Nik kao zamena za svog oca bio najbolje rešenje.

– Bilo je zaista lepo imati njih dvojicu jednog pored drugog – primećuje Raderford.

Posle ovog nastupa svi moramo da nađemo prave poslove… Fil Kolins i Genesis održali poslednji koncert

Poslednji nastup benda Genesis održan je u martu 2022. a Fil Kolins je tada izjavio:

– Večeras je veoma posebna noć. Ovo je poslednja stanica na našoj turneji. I poslednja svirka za Genesis… Od danas svi moramo da potražimo prave poslove.

Kolins je potvrdio da više ne oseća potrebu da ide na put:

– Svi smo mi muškraci u određenim godinama i mislim da nas one u određenoj meri ograničavaju. Što se mene tiče, nisam siguran da više želim da idem na turneju.

Još 2011. procurile su vesti o Kolinsovom penzionisanju zbog zdravstvenih problema. Iako je Fil u početku negirao glasine o povlačenju, kasnije je rekao kako želi da se fokusira na svoju porodicu i da se odmakne od svoje zahtevne karijere. Tokom prošlogodišnjeg intervjua, Nik Kolins je govorio o sledećem poglavlju u životu svog oca.

Fil Kolins napravio izložbu u tvrđavi Alamo… Više do 200 istorijskih predmeta poklonio državi Teksas

Dok je pričao o promeni načina života, Nik je rekao:

– Takođe mislim da je moj tata verovatno uzbuđen zbog sledećeg koraka u svom životu. Muzika mu je dala toliko toga, ali i on je njoj dao puno. Njegova karijera je umnogome odredila njegov život u poslednjih 50 godina. Mislim da će za njega biti dobro da napravi taj korak unazad i da se oslobodi pritiska koji je osećao decenijama. Za mene, mislim da je to bilo to, ali ko zna?

Fil Kolins više nije aktivan, ali njegova muzika je nesumnjivo sačuvana u srcima i umovima ljubitelja širom sveta. Postigavši neviđeni uspeh sa grupom Genesis, kao i solo karijerom, Kolinsov jedinstveni pristup sviranju bubnjeva inspirisao je više generacija mladih bubnjara koji su bili dirnuti njegovim radom. Takođe je prevazišao muzičku industriju i postao prava ikona, radeći sa rediteljima kao što je Stiven Spilberg.

Fil Kolins u memoarima otkrio mračne tajne sveta poznatih

Dobitnik skoro svih zamislivih prestižnih priznanja – od Gremija (ima ih osam) do Oskara (osvojio ga je 1999. za Najbolju originalnu pesmu “You’ll Be in My Heart” iz filma “Tarzan”), Fil Kolins je učvrstio svoje mesto u panteonu najvećih muzičkih talenata svoje generacije (on je jedan od svega tri izvođača, zajedno sa Polom Makartnijem i Majklom Džeksonom, koji su prodali više od 100 miliona ploča i kao solo izvođači i odvojeno kao članovi benda).

Iako je postigao praktično sve što se može postići, Kolinsu i dalje nedostaju bubnjevi. Posle Genesis turneje 2022. Nik Kolins je otkrio:

– Znam da mom tati nedostaje sviranje bubnjeva i znam da fanovi žele da ga vide. Voleo bih da i dalje može da svira.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime