Da li će film koji je zaradio samo 23.000 dolara dobiti Oskara? Holivudske zvezde su saglasne: Veliko DA

0
480
To Leslie, kadar iz filma/ Screenshot
Oglasi

“To Leslie”, mali film s “divovskim srcem” koji je zaradio samo 23 hiljade dolara tokom ograničenog prikazivanja u bioskopima postao je miljenik holivudskih glumaca koji listom žele da dobije Oskara.

U filmu Andrea Rajzboro glumi ženu koja se bori s zavisnošću od alkohola pošto je pre nekoliko godina osvojila veliki dobitak na lutriji. Pošto ostane bez novca, Lesli je siromašna i živi na ulici pre nego što se vrati kod svog 20-godišnjeg sina s kojim živi pod uslovom da se kloni pića. Nakon što je izbačena zbog opijanja i krađe, Lesli završava u stanu sa svojom sestrom, ali je prisiljena da prođe kroz niz traumatičnih događaja na svom putu prema otrežnjenju.

To Leslie, screenshot

Film je koštao oko milion dolara, a reditelj Martin Moris je tvrdio da ne može da priušti ni reklamu, a imao je novca samo ograničeno prikazivanje u bioskopima. Ali film, u kojem takođe glume Mark Maron, Allison Džejni, Andre Roho, Oven Tig i Stiven Rot, postao je neočekivani miljenik velikih holivudskih imena koja žele da dobije priznanje kakvo veruju da zaslužuje.

Još ćemo mi samo sanjati Oskara… I ove godine Srbija bez nominacije

Kejt Blančet, koja se smatra jednom od favoritkinja za Oskara za najbolju glumicu u filmu “Tár”, hvalila je ovo ostvarenje tokom svog govora na dodeli nagrade Critic’s Choice, nazvavši ga “remek-delom” i dodavši da Rajzboro zaslužuje “da osvoji svaku nagradu koja postoji i sve one koje još nisu izmišljene”, piše Index.hr.

To Leslie, screenshot

Kejt Vinslet je takođe njen nastup nazvala “jednom od najboljih kreacija koje je ikada videla u životu”, dok je Emi Adams rekla da je njena uloga bila “izvanredna” i opisala je kao “transformaciju duše”.

Džejn Fonda smatra da je Rajzboro dala “hrabri performans”, dok je Edvard Norton rekao da je pokazala “najpotpunije predanu, emocionalno duboku, fizički mučnu izvedbu koju je video u poslednje vreme, veoma sirovu i potpuno lišenu preglumljavanja i gluposti”.

Trolovanje Akademije… Gnusni i ultranasilni horor “Terrifier 2” prijavljen za Oskara

Dženifer Aniston je njenu glumu nazvala “prelepom”, a Helen Hant je rekla:

– Ako glasate za uloge, nemojte to da činite dok ne vidite Andreu Rajzboro!

Ostaje da vidimo hoće li se pohvale koje je film dobio preneti i na dodele najvećih nagrada sezone, ali ako se to ne dogodi, to zasigurno neće biti zbog nedostatka podrške velikih glumačkih imena.

HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime