Crosswalk i Industrijski kombinat u DK Studentski grad

0
222
Oglasi

U Velikoj sali Doma kulture Studentski grad, 25. novembra u 20:00 časova biće održan koncert bendova Crosswalk i Industrijski kombinat. Koncert se organizuje povodom predsedavanja Slovačke Savetom EU.

Crosswalk/ Photo: Promo
Crosswalk/ Photo: Promo

Crosswalk je dvojac koji čine Marek Petkov i Juraj D. Bel i koji je osnovan u decembru 2014. godine. Pošto nisu imali nikakvog iskustva u muzici, ali vođeni marekovom strasnom idejom “hajde da formiramo grupu i osvojimo svet”, više od dvanaest meseci učili su da sviraju muzičke instrumente i borili se sa komponovanjem prvih pesama.

Njihova muzika zasniva se na različitim pop strukturama, grmljavini bubnjeva i gromoglasnim gitarskim rifovima, koji više liče na Ramones nego na The Clash.

Industrijski kombinat / Photo: Promo
Industrijski kombinat / Photo: Promo

Industrijski kombinat osnovao je Svetozar Govorčin, u junu 2015. godine, nakon prekida dvadesetogodišnje saradnje sa bendom Lude Krawe. Njihov primarni zvuk nosi vibracije pank-roka, uz primese i drugih muzičkih pravaca.

Grupa izvodi uglavnom svoje pesme, ali umeju da zasviraju i kompozicije poznatih svetskih pank-rok bendova. U početku su se ponosili ženskim vokalom, a sada imaju dva bubnjara.

Posetioci će imati priliku da pored odlične muzike uživaju i u slovačkom pivu i siru. Koncert se organizuje u saradnji sa Ambasadom Slovačke u Beogradu, a besplatne ulaznice mogu se podići na portirnici DKSG.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime