Crnogorski alt rock bend Bubnjivi & psi objavio prvi singl, uskoro stiže i album…

0
379
Bubnjivi & Psi/Photo: Nebojša Medo Perković by Lampshade media
Oglasi
Bubnjivi & Psi/Photo: Nebojša Medo Perković by Lampshade media
Bubnjivi & Psi/Photo: Nebojša Medo Perković by Lampshade media

Crnogorski alt rock bend iz Podgorice, Bubnjivi & Psi, već pet godina nastupa u zemlji i regionu, a sada su konačno objavili i svoj prvi singl “Sam sa sobom” .

Iza ovog autorskog projekta stoji Ivan Ivanović Bubnjivi, gitarista grupe Parampaščad, a otud i inspiracija za ime benda Bubnjivi & Psi.

Bubnjivi je kantautor istančanog izraza i setnog senzibiliteta, što se i čuje u njegovim kompozicijama. Bend radi na svom prvom studijskom materijalu, na kom će se naći jedanaest pesama. Tekst je napisao Milan Stanišić pesnik iz Budve, muzika je delo pomenutog Ivanovića (Bubnjivi), a za izradi aranžmana zaslužan je ceo bend. Pesma je snimljena u studiju “Stivi 2” u Staroj Varoši.

Video produkciju spota potpisuje ekipa mladih ljudi iz Budve, Teler Media, režiju Stefan Jovčić, a protagonista je Bojan Vešković.

Bubnjivi & Psi/Photo: Nebojša Medo Perković by Lampshade media
Bubnjivi & Psi/Photo: Nebojša Medo Perković by Lampshade media

O samom projektu Ivan Ivanović Bubnjivi kaže:

– Zadnjih nekoliko godina, zajedno sa bendom, intezivno radim na svom prvom albumu “Stanje svijesti”, komponovanju, pisanju tekstova, aranžiranju. Uvijek je to poseban osjećaj i proces u kome ima uspona i padova da bi se došlo do konačne forme, pjesme. Pjesma “Sam sa sobom” je prva numera za koju sam pisao muziku na tuđi tekst, u ovom slučaju tekst Milana Stanišića, mladog pjesnika iz Budve. Vidio sam njegovu objavu na društvenim mrežama i u istom trenu poželio da “ozvučim” te stihove. To je samo znak da te neke pjesme jednostavno nađu, ne moraš puno da se trudiš. Pjesma je istinska spoznaja da se čovjek uvijek u sebi bori sa dvije, nekad i više struja, koje mora da osluškuje, sa kojima u konstantnoj igri vodi život. Na kraju dana uvijek ostanemo sami sa sobom, ali i sa svim tim drugim strujama u sebi.

Sa ovim izdanjem pokreće se i posebna saradnja između Lampshade Media i Stivi music, o čemu Ivan Ivanović kaže:

– Ono što nas posebno raduje je da je Stivi sa izdavačkom kućom Lampshade media iz Beograda ostvario fenomenalnu saradnju, i da će od ovog izdanja pa na dalje Stivi funkcionisati kao sub-label za Lampshade. To je velika stvar za nas, ali i za čitavu crnogorsku scenu. Uživajte, ostanite fokusirani jer do kraja godine Bubnjivi & Psi imaju kompletan materijal pod krilom Stivi music i Lampshade media.

Bend Bubnjivi & Psi čine Ivan Ivanović – vokal i gitara, Stefan Pantović – gitara i prateći vokal, Momčilo Radulović – bas gitara i prateći vokal i Marko Milonjić – bubnjevi.

Pogledajte spot za “Sam sa sobom”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime