“ČIZMAŠIMA” glavna nagrada na 6. festivalu TV serija

0
309
Čiznaši/Photo: printscreen YouTube
Oglasi

Dodelom nagrada Zlatna antena je završen šesti međunarodni Festival domaćih igranih serija FEDIS.

Nagradu za najbolju seriju u protekloj TV sezoni dodeljena je seriji “Čizmaši” u produkciji Radio televizije Srbije

Specijalna nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji dodeljena je legendarnoj glumici Jelisaveti Seki Sablić i scenaristi Gordanu Mihiću.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Nina Janković iz serije “Vere i zavere”, za najboljeg glumca njen kolega Bojan Žirović. Najboljim glumačkim parom proglašeni su Sloboda Mićalović i Miodrag Dragičević iz serije “Čizmaši”, dok je Zlatna antena za režiju dodeljena Darku Bajiću za seriju “Prvaci sveta”.

Prvaci svetai/Photo: printscreen YouTube
Prvaci svetai/Photo: printscreen YouTube

Najbolju muziku napisala je Irina Dečermić za “Čizmaše”, najbolji scenario Nataša Drakulić za “Prvake sveta”, najbolju fotografiju uradio je Đorđe Družetić za seriju “Komšije”, a najbolju montažu Filip Dedić za seriju “Prvaci sveta”. Dragica Laušević dobitnica je nagrade Zlatna antena za najbolji kostim u TV serijama “Komšije” i “Prvaci sveta”.

Povelje za zapežene uloge dodeljene su glumcima: Stefanu Radonjiću i Mileni Radulović (Prvaci sveta), Miodragu Radonjiću i Hristini Popović (Čizmaši), Urošu Jovčiću I Anji Mit (Komšije) i Valentinu Vencelu i Nadi Šargin (Vere i zavere).

Ostvarenju “Andrija i Anđelka”, dodeljena je Povelja za unapređenje domaćeg igranog programa, a Sonji Damnjanović za zapažene glumačke role u nekoliko serija: “Naša mala klinika”, “Sva ta ravnica”, “Vojna akademija” i “Jagodići”.

Manifestacija čiji je osnivač novinar Nenad Milenković održava se pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica.

Nenad Milenković/Photo: Promo
Nenad Milenković/Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime