Čistili tavan, pa slučajno pronašli davno izgubljenu gitaru Džona Lenona… Sad se nadaju sumi od 800.000 dolara

0
106
Džon Lenon sa svojom gitarom 1965, screenshot @juliensauctions
Oglasi

Davno izgubljena gitara člana benda Beatles Džona Lenona biće ponuđena na aukciji 29. maja u Hard Rock Cafeu u Njujorku, a očekuje se da će biti prodata za više od 800.000 dolara.

Lenon je svirao ovu gitaru od 12 žica tokom snimanja albuma “Help!” iz 1965. godine, a pronađena je na tavanu kuće u Velikoj Britaniji kada su se vlasnici spremali za selidbu.

Zarada na aukciji ličnih stvari Fredija Merkjurija oborila sve rekorde… Ljudi kupovali kao ludi, Sotheby’s ostvario prihod od 46 miliona evra

Izvršni direktor i osnivač aukcijske kuće Julien’s Auctions Martin Nolan rekao je za Reuters da je kutija za gitaru pronađena u smeću, a da je u toj kući gitara završila preko britanskog muzičara Gordona Volera.

– Gordonu je (gitaru) poklonio Džon Lenon, zatim ju je Gordon dao svom organizatoru turneja i kod njega je gitara ostala godinama – naveo je Nolan.

Vlasnici kuće su znali da su posedovali taj instrument, ali su mislili da su ga “nekad izgubili”.

Druga Lenonova gitara, koja mu je ukradena šezdesetih godina prošlog veka, prodata je 2015. godine na aukciji u Kaliforniji za 2,41 miliona dolara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime