Ciklus tribina “Savremena džez i bluz scena u Srbiji”… Kako približiti mladima ovaj zvuk

0
281
Jazz/Photo: wikimedia.org
Oglasi

U okviru ciklusa tribina “Savremena džez i bluz scena u Srbiji” u petak, 21. aprila od 19 časova, u Ustanovi kulture Parobrod na programu je tema “Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima”.

“Beograd i Srbija imaju već godinama dinamičnu i raznovrsnu muzičku scenu. U poplavi masovnih srpskih medija neki delovi scene, kao što su džez i bluz scena, nemaju puno mogućnosti za prikazivanje, iako muzičari iz ovih pravaca stalno sarađuju i dele binu sa svetski poznatim muzičarima. Imajući sve okolnosti u vidu, pokazalo se, da raditi na savremenoj džez i bluz sceni nije nimalo lako i da se muzičari dovijaju na najrazličiije načine. Takođe, džez i bluz scena su prošle kroz sve krize koje su nas pratile poslednje dve decenije uključujući i ključnu krizu za rad umetnika, pandemiju”, istakli su u saopštenju iz UK Parobrod.

Milica Ševarlić: Martovski festival, koncerti, nove tribune, jazz festival… samo su deo onoga što nas čeka u DOB-u ove godine

Polazeći od tih problema, kako se navodi, kroz ovaj ciklus tribina želja je da se sagledaju i razmotre situacije na sceni i ponude odgovori na pitanja kako stvari poboljšati sa akcentom na ulogu mladih muzičara.

Prva tribina biće posvećena temi “Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima”, kroz koju će akcenat biti na organizaciji nastupa, podršku institucija, izdanjima, školovanju, podmlađivanjem scene i publike, medijima…

“Na raskrsnici svetova”… Koncert Jovana Maljokovića na Svetski dan džeza u Domu omladine Beograda

Razgovor će voditi Milan Petrović, muzičar i kompozitor, a njegovi gosti će biti Vladimir Maričić, pijanista, kompozitor, organizator festivala, i Bojan Cvetković, pijanista i kompozitor.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime