Bunt koji hipnotiše i provocira… Bas i Stega objavili treće studijsko izdanje

0
293
Bas i Stega/ Photo: Angelina Kačunković
Oglasi

Pančevački sastav Bas i Stega objavio je treći studijski album pod nazivom “Na istom putu“ koji je dostupan na svim digitalnim platformama, YouTube kanalu benda i bandcampu.

Njihova muzika je furiozno prožimanje gruva sa rokenrolom, psihodelijom, d&b i elektronikom, a za posetioce njihovih koncerata često je to rasplesani bunt koji hipnotiše i provocira.

Album “Na istom putu“ je muzička kreacija nastala iz inspirativnog perioda za bend koji je počeo formiranjem aktuelne postave, a razvijao se razmenom energije, eksperimentisanjem s elektronikom i vokalnim izražavanjem kroz pesme.

Na istom putu, cover/ Larisa Ackov

– Mislim da smo na ovom albumu otišli još jedan korak dalje sa kreativnošću i maštom, tako da smo spojili sve naše ideje u kompaktnu celinu koja hipnotiše i kroz muziku prenosi naše poruke, nadrealne doživljaje stvarnosti i stavove. Tokom celog perioda bend je disao kao jedan i uvek pronalazio snagu da živi svoju stvaralačku misiju. Na istom putu nam se našla sada već ustaljena ekipa neverovatnih saradnika sa kojima smo nastavili rad koji je započet još na albumu “Negde daleko“ 2019. godine i bez kojih album ne bi bio ovo što je sada. Za nas je “Na istom putu“ više od običnog albuma i zbirke pesama, ovaj album je nepokolebljivi životni stav i strast prema stvaralaštvu – kazao je pevač i gitarista benda, Dragan Gale Vlajić.

Prvi singl s novog izdanja je pesma “Osećaj“, a spot za nju snimio je Aljoša Dakić.

Urbana paranoja… Bas i Stega objavili “Osećaj”

Ekipu sastava Bas i Stega čine: Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sint, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi).

U ulozi producenta, čoveka koji radi miks, mastering i dizajnira ovaj jedinstveni zvuk našao se ponovo Srđan Popov, uz tradicionalo snimanje gitara u Pančevu sa Stefanom Gaćešom i gostovanje Sanje Ugrčić Pavlović na vokalima.

Vizuelno je celu priču zaokružila umetnica Larisa Ackov nadrealnim artworkom koji je animiran u saradnji sa dizajnerom Milanom Perišićem.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime