Brus Springstin snima film o albumu koji mu je promenio život…

0
270
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Američka rok legenda Brus Springstin i reditelj Skot Kuper u pregovorima su za biografski film o životu poznatog pevača, piše Showbiz411.

Kuperu je ovo drugi put da radi na filmu o poznatom muzičaru,

Poznati reditelj proslavio se dramom “Ludo srce” (Crazy Heart) iz 2009. godine, koja je pratila fiktivnog kantri pevača, ali je bila inspirisana životom kantri zvezde, Hanka Tomsona. Glavnu ulogu u filmu igrao je Džef Bridžis koji je dobio Oskara za svoju glumu.

Ako hoćete da gledate Springstina uživo, moraćete u Prag ili Milano…

Kuperov novi film trebalo bi da se fokusira na snimanje akustičnog albuma Nebraska iz 1982. godine, nakon kojeg je nastao hit album Born in the U.S.A., koji je prodat u više od 30 miliona primeraka širom sveta, piše Index. hr

Springstin je imao 32 godine i patio je od depresije i anksioznosti kada je radio na albumu “Nebraska”.

Pol Makartni ljut na Brusa Springstina: On je kriv za sve…

Prvobitni plan je bio da snimi demosnimke za pesme koje je trebalo da završie na novom albumu E Street Banda, ali producenti su se složili da pesme zvuče bolje u solo verziji, što je dovelo do nastanka jednog od najtmurnijih albuma u muzičarevoj karijeri.

Nebraska se fokusirala na tamne strane američkog života, prikazivala je obične ljude koji nisu imali sreće, ali i okorele kriminalce, poput serijskog ubiice Charlesa Starkweathera koji je bio inspiracija za naslovnu pesmu.

Kad se Brus Springstin opusti u pabu… Ovaj snimak je hit na netu

Iako “Nebraska” nije bila veliki komercijalni uspeh, pokupila je brojne pohvale kritičara.

Isto tako, “Nebraska” je označila prekretnicu u Springstinovoj karijeri jer je tokom rada na albumu napisao neke od svojih najpoznatijih pesama, koje su par godina kasnije završile na albumu “Born in the U.S.A.” i pretvorile ga u svetsku zvezdu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime