Brus Dikinson otkrio: Nisu baš svi članovi benda bili srećni zbog novog albuma…

0
272
Oglasi
Brus Dikinson/Photo: YouTube screenshot
Brus Dikinson/Photo: YouTube screenshot

Brus Dikinson otkrio je da bubnjar grupe Iron Maiden Niko Megrejn uošte nije bio srećan na snimanju novog alboma legendarnog metal benda.

Tokom gostovanja u “The Eddie Trunk” podcastu, pevač grupe Iron Maiden govorio je o poslednjem albumu benda “Senjutsu”, procesu snimanja i još mnogo toga.

Na pitanje zašto je bend snimio album, pa na kraju čekao s njim dve godine, Brus je odgovorio:

– O da, krenuli smo sa turnejom “Legacy of the Beast”, a onda smo imali pauzu od nekoliko meseci, verovatno šest-sedam, možda osam meseci pre nego što smo krenuli u američki deo turneje. A onda smo završili u Južnoj Americi, pa smo bili na turneji od avgusta, pa sve do kraja oktobra. U pauti smor ekli “Pa, šta ćemo da radimo?”. Adrjan Smit mogao bi da ide na pecanje, Dejv Marej mogao bi da leži na plaži pored svoje kuće na Havajima… – ispričao je Dikinson i nastavio:

Iron Maiden se na omotu novog albuma zahvalili – Novaku Đokoviću

– A zašto ne bismo uzeli dva ili tri meseca, da iskoristimo malo energije sa sviranja uživo, pa da napravimo album. Zašto da ne? I tako smo došli do toga – rekao je i otkrio da neki članovi benda nisu baš bili najsrećniji zbog toga.

– Niko se pojavio i bio je sav mrzovoljan: “Oh, ne znam zašto ovo radimo, bio sam srećan na Floridi …” A mi smo rekli “Pa, činilo se kao dobra ideja. Ne moraš da budeš celo vreme ovde, možeš da se vratiš na Floridu”.

Bunjar Maidena Niko Mekbrejn hteo da ode iz benda posle greške koju je napravio na koncertu…

– Neverovatno je da smo to uradili, jer da to nismo uradili tada, onda smo posle toga otišli na turneju, a onda smo se vratili, a onda je bio Božić, i onda, otprilike tri meseca kasnije, kao da je došao kraj sveta. Prvobitni plan je bio da album objavilo krajem leta –  nismo znali da će biti lockdowna, mislili smo da ćemo biti na turneji. Očigledno, to se nije dogodilo, a onda smo opet odložilim nadajući se prestanku pandemije. a onda nam je bilo dosta svega i rekli smo – hajde da objavimo album.

Pogledajte šta je još sve Brus Dikinson ispričao u podcastu “The Eddie Trunk”:

HL/Izvor: ultimate-guitar.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime