Bunjar Maidena Niko Mekbrejn hteo da ode iz benda posle greške koju je napravio na koncertu…

0
63
Niko Mekbrejn/Photo: Nicko McBrain Fan Club
Niko Mekbrejn/Photo: Nicko McBrain Fan Club

Bubnjar grupe Iron Maiden Niko Mekbrejn prisetio se trenutka kada je bio toliko siguran da će uskoro biti izbačen iz benda da je odlučio da ih preduhitri i sam ode iz benda.

Trenutak se dogodio 1984. godine, tokom turneje benda “Powerslave”. Tokom nastupa na kultnom mestu Hammersmith Odeon u Londonu – koji je za live izdanje snimao producent Martin Birh – Mekbrejn je prosto zaboravio da sledi znak pevača Brusa Dikinsona.

– Svirali smo “Flight of Icarus” a Brus je uvek, pre početnog udarca bubnja, vikao: “Scream for me Hammersmith, scream for me Hammersmith, scream for me’ – tri puta – rekao je bubnjar u nedavnoj epizodi “Talk Is Jericho“, promovišući novi Maidenov album “Senjutsu”. – I jedne noći, on kaže: Scream for me Hammersmith, scream for me Hammersmith… i nije stigao do treće, a ja sam krenuo. Preračunao sam se.

NEKAD OVO NE BI BILA VEST, DANAS JE MALTENE SENZACIJA… IRON MAIDEN POBEĐUJU DREJKA U TRCI ZA BRITANSKI NO.1 ALBUM

Niko je odmah bacio iznenađen pogled na svoje kolege iz benda, koji su se našli u nebranom grožđu zbog njegovog ranog početka. Meknrejn se prisetio da je tada razmišljao: “Ne mogu da prestanem, to bi bilo zaista nezgodno. Samo ću da nastavim. Kako da se izvučem iz ovoga?”. Na kraju su svi doleteli do podijuma za bubnjeve  i svi su stajali ispred mene govoreći: “Šta to radiš, jebote?”.

Mekbrejn je priznao da je trenutak bio “totalna sramota”, i da je “zeznuo svirku”, za koju je znao da je Birh snimao.

– Mislio sam: “Neću da dobijem otkaz – napustiću bend” – prisetio se. – Dakle, izašao sam kad smo završili svirku, otišao sam u svlačionicu i rekao sam momcima: ‘Zaista mi je žao. Ne morate da me otpustite, sam ću otići”.  Svi su počeli da se smeju. Ušao je Martin Birh i rekao: “To je bilo neprocenjivo!”.

RON MAIDEN SE NA OMOTU NOVOG ALBUMA ZAHVALILI – NOVAKU ĐOKOVIĆU

Birh, koji je umro 2020. godine, kasnije je rekao Mekbrejnu da je te noći zaista napravljen snimak greške.

– Rekao je: “Imam to na tavanu; Izvući ću ga jednog dana samo da te osramotim” – ispričao je bubnjar i dodao: – Dakle, to je bilo prilično zeznuto iskustvo.

HL/izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime