Brus Dikinson i Rodžer Glover sviraju u čast Džona Lorda u novembru u Mađarskoj… koncert koji bi vredelo videti i čuti

0
419
Oglasi
Džon Lord/Photo: facebook@John Lord
Džon Lord/Photo: facebook@John Lord

Bubnjar Bernard Welc najavio je novo izvođenje “Koncerta za grupu i orkestar” u čast legendarnog Džona Lorda u Đeru u Mađarskoj 5. novembra 2021. Koncert, na kome će biti izvedene i neke numere Deep Purplea, izvešće Simfonijski orkestar Đera  zajedno sa Brsuon Dikinsonom (vokal), Rodžerpm Gloverom (bas), Kitnerom Z Dokom (gitara) i Bernardom Velcom (bubnjevi).

Na događaju će se pojaviti i dirigent Pol Man, blizak prijatelj Džona Lorda.

Drummer Bernhard Welz has just announced a new performance of Jon Lord’s “Concerto For Group And Orchestra” in Győr,…

Posted by Jon Lord on Thursday, 22 July 2021

Dikinson je već nastupao u okviru proslave 50-godišnjice “Koncerta za grupu i orkestar”,  u Kvebeku 2019. godine, kada su mu se na sceni pridružili Man, Simfonijski orkestar Kvebeka (QSQ) i Paul Deslauriers Band.

Frontmen Maidena tada je rekao:

– Velika mi je čast što učestvujem u proslavi 50. godišnjice “Koncerta za grupu i orkestar”. Kada me je Pol Man kontaktirao u vezi sa događajem u Kvebeku, odmah sam rekao da. Kao što mnogi znaju, Deep Purple je imao glavni, stalni uticaj na moj život još od kad sam bio tinejdžer, a tokom godina imao sam dovoljno sreće da postanem dobar prijatelj sa celim bendom, a posebno sa Džonom Lordom sa kojim sam imao sjajnu saradnju – rekao je Dikinson, koji je ranije otkrio da su Lord i on imali velike planove.

Džon Lord/Photo: facebook@John Lord
Džon Lord/Photo: facebook@John Lord

– Borio se s teškom bolešću, ali on i ja kovali smo svakakve lude planove, uključujući i zajedničku turneju s pesmama Deep Purplea uz veliki orkestar na sceni. Nažalost, njegova smrt zaustavila je sve.

BRUS DIKINSON NATERAN DA KONAČNO POČNE DA KORISTI PAMETNI TELEFON: MOJ ŽIVOT ĆE OD SADA POSTATI SR**E

Lord je umro 16. jula 2012. u 71. godini posle duge borbe sa rakom pankreasa. Lord, koji je bio poznat po svojoj virtuoznosti na klavijaturama i ponovnom otkrivanju zvuka orgulja Hammond B-3, učestvovao je u pisanju klasika Purplea kao što su “Smoke On The Water” i “Child In Time”. Lord i bubnjar Jan Pejs bili su jedini izvorni članovi koji su ostali u bendu i posle 1976. Bio je na okupljanju benda 1984. godine i ostao sve do penzionisanja 2002. godine, a potom je nastavio da radi uglavnom na klasičnoj muzici.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime